BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaSigorta - BES ve HayatAB 200 milyon doz daha Pfizer-BioNTech aşısı aldı----

AB 200 milyon doz daha Pfizer-BioNTech aşısı aldı

AB 200 milyon doz daha Pfizer-BioNTech aşısı aldı
17 Şubat 2021 - 16:02 www.finansgundem.com

Avrupa Birliği, ABD merkezli ilaç şirketi Pfizer ile Alman biyoteknoloji firması BioNTech tarafından geliştirilen aşıdan 200 milyon doz daha satın aldı. Aşının 75 milyon dozunun yılın ikinci çeyreğinde AB ülkelerine dağıtılacağı öğrenildi.

110 milyonu geçen vaka sayılarıyla dünya genelinde küresel bir sağlık krizine dönüşen koronavirüs pandemisine yönelik ülkelerin aşılama çalışmaları sürüyor.

Son olarak Avrupa Birliği’nin (AB), ABD merkezli ilaç şirketi Pfizer ile Alman biyoteknoloji firması BioNTech tarafından geliştirilen aşıdan 200 milyon doz daha satın aldığı duyuruldu.

Yılın ikinci çeyreğinde dağıtılacak

Pfizer ve BioNTech tarafından yapılan açıklamada, daha önce yapılan anlaşma ile kararlaştırılan 300 milyon doza ek olarak AB’ye 200 milyon doz daha aşı tedarik edileceği kaydedildi. AB'nin aldığı 200 milyon doz aşının 75 milyon dozunun yılın ikinci çeyreğinde AB ülkelerine dağıtılması bekleniyor.

Avrupa Birliği’ne ABD aşısı

 

Korona aşısında yan etki pozitif işaret

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)