BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBulgaristan Başbakanı maaşını Ukrayna'ya bağışladı----

Bulgaristan Başbakanı maaşını Ukrayna'ya bağışladı

Bulgaristan Başbakanı maaşını Ukrayna'ya bağışladı
26 Nisan 2022 - 09:19 www.finansgundem.com

Bulgaristan Başbakanı Kiril Petkov, Ukrayna'ya "silah alınması amacıyla" bir aylık maaşını bağışladığını duyurdu.

Bulgaristan Başbakanı Kiril Petkov, ülkesinde "Ukrayna’ya silah yardımı yapılması"na yönelik tartışmalar sürerken bir aylık maaşını Ukrayna’ya silah alınması için bağışladı. Petkov, sosyal medyada, "Ukrayna’ya silah yardımı yapılması siyasi ve toplumsal bir karar birliğine bağlıdır. Toplumda bu konuda uç görüşler paylaşılıyor. Artık bu enerjiyi reel faaliyetlere dönüştürmek lazım" açıklamasını yaptı. Petkov, yaptığı bağışın banka dekontunu da paylaştı.

Vatandaşları da maaşlarını bağışlamaya çağırdı

Ukrayna’ya silah gönderen birçok Avrupa ülkesinin ismini sayan Petkov, Bulgaristan’daki bazı endişelerin aksine, Rusya’nın bu ülkelere savaş açmadığını söyledi. Petkov, şunları dile getirdi:

Ukrayna’ya gerçekten yardım etmek isteyen her bir Bulgaristan vatandaşını benim gibi bir maaşını bağışlamaya çağırıyorum. Söz söylemek kolay, iş yapmak zordur. Sosyal medyadaki cesur paylaşımlar artık Ukrayna’ya gerçek desteğe dönüşmeli.

Bulgaristan hükümetini oluşturan 4 siyasi gücün liderleri, parlamento kararına bağlı olması gereken Ukrayna’ya silah yardımının yollanmasına ilişkin görüş birliği sağlamak üzere toplantı yapacak.

Muhalefet Ukrayna'ya silah yardımına karşı

Petkov, koalisyon ortaklarının temsilcileri ile yarın Kiev’e yapacağı ziyaret öncesi koalisyonun birliği için kritik hale gelen bu konuda görüş birliği sağlanmasını istediğini bildirmişti. Koalisyon ortaklarından komünist kökenli ve Rusya yanlısı Bulgaristan Sosyalist Partisi (BSP), Ukrayna’ya silah gönderilmesine kesinlikle karşı çıkıyor. Başbakan Yardımcısı ve Ekonomi Bakanı olan BSP’nin lideri Korneliya Ninova, Rusya’ya yaptırımların uygulanmasına da karşı çıkarak "Ukrayna’ya tek bir Bulgar mermisinin yollanması durumunda biz koalisyondan ayrılacağız" ifadelerini kullanmıştı.

Bulgaristan'da Ukrayna'ya silah yardımı krizi

Ukrayna Bulgaristan’dan silah yardımı istedi

Bulgaristan'da, bir Rus diplomatı daha "istenmeyen kişi" ilan edildi

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)