BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemUkrayna Bulgaristan’dan silah yardımı istedi----

Ukrayna Bulgaristan’dan silah yardımı istedi

Ukrayna Bulgaristan’dan silah yardımı istedi
20 Nisan 2022 - 12:01 www.finansgundem.com

Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitro Kuleba, Sofya'da Bulgaristan Cumhurbaşkanı Rumen Radev tarafından kabul edildi. Kuleba, Bulgaristan’dan silah yardımı istedi.

Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitro Kuleba, bütün AB ve NATO üye ülkelerine silah yardımı için liste gönderdiklerini söyleyerek "Umarım Bulgar hükümeti, Ukrayna için her türlü yardım olanaklarını değerlendirecektir" ifadelerini kullandı. Görüşmeden sonra BTV’ye demeç veren Kuleba, görüşmede Bulgaristan’dan silah yardımı istediğini belirtti.

Kuleba, "Biz tüm AB ve NATO üye ülkelerine savaş uçaklarından zırhlı yeleklere kadar silah yardımı için ihtiyaç listesi sunduk. Bulgaristan her iki teşkilatın üyesi ancak zorlama yok çünkü Bulgaristan’ın ulusal çıkarlarına saygı duyarız" dedi.

Her ülkenin Ukrayna'ya vereceği desteğin, askeri yardımla sınırlı olmadığını vurgulayan Kuleba, "Biz Bulgaristan’ın Ukraynalı göçmenleri ağırlamasını, ülkemizin AB entegrasyonuna verdiği desteğini takdir ediyoruz. Umarım, Bulgar hükümeti Ukrayna için her türlü yardım olanaklarını değerlendirecektir" diye konuştu. Kuleba, Karadeniz bölgesinin bir barış ve refah alanı olması için Rusya’ya karşı yaptırımların devam etmesi gerektiğini de kaydetti.

'Bulgarlar yüreklerini ve evlerini de Ukraynalılara açtı'

Cumhurbaşkanlığından yapılan açıklamaya göre Rumen Radev ise Bulgaristan’ın savaşın daha ilk saatlerinde Rusya’nın Ukrayna’ya karşı saldırısını kınadığını ve Rusya’ya karşı yaptırımlar uygulamalarına destek verdiğini kaydetti. Radev, "Bulgaristan Ukraynalı göçmenlerine kapılarını açarken Bulgarlar yüreklerini ve evlerini de onlara açtı. 91 bini aşkın göçmen ülkemizde sığındı" açıklamasını yaptı.

Koalisyon ortağı Ukrayna'ya askeri yardımı reddetti

Dörtlü koalisyon hükümetiyle yönetilen Bulgaristan'da, Ukrayna'ya yapılacak silah yardımı meselesi tartışmalara neden oldu. Koalisyon ortaklarından Rusya yanlısı Bulgaristan Sosyalist Partisinin (BSP) lideri ve ekonomiden sorumlu Başbakan Yardımcısı Korneliya Ninova, Ukrayna'ya yapılacak bir askeri yardımına onay vermeyeceklerini söyledi. Rusya’ya yönelik yaptırımlarını da şiddetle eleştiren Ninova, "Ukrayna'ya bir mermi bile yollanırsa biz parti olarak koalisyondan ayrılacağız" dedi.

Bulgaristan'da, bir Rus diplomatı daha "istenmeyen kişi" ilan edildi

Bulgaristan'daki NATO komutanlığına "zırhlı" destek

Bulgaristan Ukrayna'ya silah vermeyecek

Bulgaristan, Gazprom ile sözleşmesini yenilemeyecek

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)