BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiBuğdayda ihracat vergisine düzenleme----

Buğdayda ihracat vergisine düzenleme

Buğdayda ihracat vergisine düzenleme
27 Şubat 2023 - 09:34 www.finansgundem.com

Rusya Tarım Bakanlığı, buğdayda ihracat vergisini yükseltme kararı aldı.1 Mart itibariyle buğday ve meslin ihracatına ilişkin vergi ton başına 5 bin 177 rubleden ton başına 5 bin 275 rubleye çıkarılacak.

Rusya Tarım Bakanlığı, Karadeniz Tahıl Girişimi’nde Ukrayna ile yaşanan gerilimle küresel sorun haline gelen buğdayda ihracat vergisini yükseltiyor.

1 Mart itibariyle buğday ve meslin (buğday ve çavdar karışımı) ihracatına ilişkin verginin ton başına 5 bin 177 rubleden ton başına 5 bin 275 rubleye çıkarılacağını bildiren Rusya Tarım Bakanlığı, arpa ihracatındaki vergiyi ton başına 3 bin 717 rubleden 3 bin 872 rubleye, mısır ihracatında ise ton başına 2 bin 200 rubleden 2 bin 265 rubleye çıkaracağını duyurdu.

Gazetemru'da yer alan habere göre, yeni vergi oranlarının 8 Mart 2023 tarihine kadar geçerli olacağı ifade edilen açıklamada, buğday için ihracat vergi oranının ton başına 303,2 dolarlık gösterge fiyatına göre hesaplandığı, gösterge fiyatın arpa için 261,1 dolar, mısır için ise 230,2 dolar olduğu belirtildi.

Temmuz ayı başında Rusya Başbakanı Mihail Mishustin, hükümetin buğday, arpa ve mısır üzerindeki ihracat vergisi hesaplamalarında ABD doları yerine Rus rublesinin kullanılacağı kararnameyi imzalamıştı.

Daha önce tahıl ihracatı üzerindeki vergileri dolar cinsinden hesaplayarak duyuran hükümetin temmuz itibariyle vergi hesaplamalarını ruble üzerinden yapacağı vurgulanan hükümet açıklamasında, yayınlanan Bakanlar Kurulu kararına göre Rusya’dan ihraç edilen hububat, ayçiçek yağı ve küspe üzerindeki ihracat vergisi hesaplarında tek para biriminin ruble olacağı bildirildi.

İhracata getirilecek vergilerin ruble cinsinden hesaplanması için Merkez Bankası’ndan gelen verilere dayanarak belirlenecek ABD dolarının aritmetik ortalamasının dikkate alınacağı belirtilirken, yasal bilgi portalında yayınlanan karar metninde yer alan açıklamada, “Buğday vergisinin hesaplanması için taban fiyat 15 bin ruble olacaktır. Arpa ve mısır için ihracat vergisi hesaplarında taban fiyat ton başına 13 bin 875 ruble, ayçiçek yağında 82 bin 500 ruble ve ayçiçeği küspesinde (tohumu) 13 bin 875 ruble olarak belirlenmiştir” ifadelerine yer verildi.

Kripto borsaları Rus bankalarına yaptırım uygulamıyor

 

ABD'den Rusya'ya akıllı telefon yasağı!

 

AB'nin Rusya'ya yönelik 10. yaptırım paketi açıklandı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)