BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiABD'den Rusya'ya akıllı telefon yasağı!----

ABD'den Rusya'ya akıllı telefon yasağı!

ABD'den Rusya'ya akıllı telefon yasağı!
27 Şubat 2023 - 08:01 www.finansgundem.com

ABD Ticaret Bakanlığı, Rusya’ya 300 doların üzerindeki akıllı telefon ihracatını yasaklayan kararı onayladı.

ABD-Rusya arasınaki gerginlik iki ülke arasındaki ticarete sekte vurmaya devam ediyor. ABD Ticaret Bakanlığı Sanayi ve Güvenlik Bürosu (BIS),  Rusya ve Belarus’a değeri 300 dolardan fazla olan akıllı telefon ve tablet ihracatını yasaklayan kararı onayladı.

27 Şubat’ta yayınlanması planlanan belgeye göre, daha önce ilan edilen ihracat kısıtlamalarına tabi  “lüks ürünler” listesine ABD’de toptan satış fiyatı 300 dolar ve üstü tüm akıllı telefonları içereceği kaydedildi.

BIS, ayrıca listede yazıcı, elektronik hesap makineleri, dikiş makineleri, klavye, klima, ses ve görüntü kayıt cihazları, televizyon, mikrodalga fırın ve belirtilen limitten daha pahalı olan diğer elektronik ürünlerin de listeye ekleneceğini bildirdi.

Gazetemru'nun haberine göre ABD yönetimi, yakın zamanda Rusya’dan ithal edilen alüminyum ürünleri ve türevlerine 10 Mart’tan itibaren yüzde 200 gümrük tarifesi uygulanacağını duyurmuştu.

ABD Hazine Bakanlığı’ndan Rusya’nın madencilik sektörüne yönelik yaptırımlar

Öte yandan, ABD Hazine Bakanlığı da Rusya-Ukrayna Savaşı’nın birinci yılında Rusya’ya yönelik yeni yaptırımlar açıkladı.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, Rusya’nın madencilik ve metal sektörleri hedef alınırken 22 kişi ve 83 kuruluşun yaptırım listesine eklendiği bildirildi.

Söz konusu yaptırımlarla Rusya’nın küresel ekonomiden daha fazla izole edileceği belirtilen açıklamada, Yabancı Varlıkları Kontrol Ofisi’nce (OFAC) Rusya’nın metal ve madencilik sektöründe faaliyet gösteren kişi veya kuruluşlara yaptırım uygulanmasına izin veren yeni bir karar açıklandığı aktarıldı.

Açıklamada, Rusya’nın önde gelen mühimmat üreticilerinden birinin iştiraki de olan TPZ-Rondol dahil madencilik ve metal sektöründe faaliyet gösteren 4 şirketin yaptırım listesinde olduğu kaydedildi.

Rus finans kuruluşlarının da yaptırımların hedefi olduğu belirtilen açıklamada, yaptırım uygulanan finans kuruluşları arasında Avrupa Birliği’nin (AB) geçen yıl tamamen bloke ettiği Moskova merkezli Kredi Bankası’nın bulunduğu aktarıldı.

Açıklamada, ABD Hazine Bakanlığı’nın Rusya’nın yaptırımlardan kaçınma çabalarındaki rolleri nedeniyle bazı kişi ve kuruluşlara da yaptırım uyguladığı kaydedildi.

ABD'den Rusya'ya yeni yaptırımlar

 

ABD'den Rusya'ya kötü haber

 

ABD'den Rusya'ya yönelik 3 kuruma yaptırım kararı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)