BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinBu trenle ister pikniğe, ister düğüne git----

Bu trenle ister pikniğe, ister düğüne git

Bu trenle ister pikniğe, ister düğüne git
13 Haziran 2013 - 11:55 www.finansgundem.com

Devlet Demir Yolları’nın (TCDD) klimalı, modern ve konforlu tren setlerini toplu organizasyonlarda kiraya veriyor

Ülkemizde çok fazla tercih edilmeyen tren yolculukları Devlet Demir Yolları’nın (TCDD) farklı bir uygulaması ile ilgi çekiyor.
DDY klimalı, modern ve konforlu tren setlerini toplu organizasyonlarda kiraya veriyor. Öyle ki trenleri kiralayıp kır düğününe giden de oluyor, pikniğe giden de. Bugüne kadar pek rastlanmayan bu hizmet, son dönemlerde artmaya başladı. Zaman'ın haberine göre, özellikle Çukurova bölgesinde yapılan birkaç deneme başarılı geçti. Tren kiralayıp kır düğününden tutun pikniğe gitmeye kadar pek çok ilginç uygulamaya rastlanıyor. Vatandaş, istediği yere giderek burada organizasyonunu yapıyor, en yakın istasyonda bekleyen tren ise programın bitiminde yolcularını alıp tekrar dönüyor. Adana’da bu yıl yapılan dört beş organizasyondan biri Adana Sağlık Mensupları Derneği’nin (SAMEDER) etkinliğiydi. Dernek tarafından kiralanan tren ile üyeler pikniğe götürüldü. Adana Garı’nda buluşan SAMEDER mensupları trenin perona yanaşması ile koltuklarına yerleşti. İstasyonda görevlilerin “Perondaki trenimiz sadece SAMEDER mensuplarına tahsis edilmiştir ve Belemedik mevkiine gidecektir.” anonsunun birkaç kez tekrarlanmasının ardından yolculuk başladı. Bir süre sonra ses sisteminden yolculara seslenen dernek yöneticileri, pikniği trenle yapmaya nasıl karar verdiklerini anlattı. SAMEDER Başkanı İsmail İrday, fikrin ilginç olduğunu ifade ederek, pek çok üyelerinin ilk kez trene bindiğini söyledi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)