BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkBu kartla işin bitince kır - at----

Bu kartla işin bitince kır - at

Bu kartla işin bitince kır - at
10 Haziran 2013 - 10:04 www.finansgundem.com

Kredi kartı pazarında artık katılım bankaları da farklı çözümler sunar hale geldi.

Nakit kredi veremeyen katılım bankaları, kredi yarışında farklı çözümlerle gaza bastı. Kuveyt Türk'ün 'ihtiyaç kart' ürünü de faizsiz bankacılık kullanan tüketiciye kart nezdinde yeni bir boyut getirdi. Dünya'dan Jülide Yiğittürk Gürdamar'ın haberine göre Banka 2010 yılında geliştirdiği İhtiyaç Kart ile müşterilerin bireysel ihtiyaçlarını 6 aydan 36 aya kadar varan vadelerle karşılıyor. Banka, bireysel finansman desteğini inovatif bir şekilde kartın üzerine yüklüyor. Bu kartın en büyük özelliği ise kullanım süresinin 3 aylık olması. İhtiyaç Kart, katılım bankaları esasları çerçevesinde yapılan işlemlerde taksitlendirme yapıyor.
KuveytTürk Bireysel Bankacılıktan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Oral, "Tasarrufu özendirmek ve müşteriye daha sonra yük getirecek harcamaları önlemek istiyoruz. Bu nedenle bu kartın ömrünü 3 ay ile sınırladık. İhtiyacı biten kartı kırıp atsın diye" dedi.
Tekrar tekrar alınabiliyor
Oral, kart ile ilgili şu bilgileri Verdi;"İhtiyaç sahibi olmak isteyen müşteriler Kuveyt Türk şubelerine gelerek istediği vadeyi, kartı nasıl kullanacağını ve istediği limiti söylüyorlar. Kuveyt Türk ise belirlediği bireysel finansman limitini kartın üzerine yükleyip müşteriye veriyor.  Müşteri kartı 3 ay içinde büyük montanlı ihtiyaçlarında kullanıyor, 36 aya varan vadelerde bankaya geri ödüyor."
Bu kartı evlenme hazırlıkları yapan, mobilya ihtiyacı olan, evini yenilemek isteyen , sağlık veya eğitim masrafları yapmak isteyen müşterilerin kullanabileceğini söyleyen Mehmet Oral, alışverişi yapıldıktan sonra kartın yırtıp atılabileceğini, tekrar ihtiyacı olduğunda gelirine göre tekrar bu kartı talep edebileceğini dile getirdi.

Bayram-okul döneminde göz önünde olacağız
Kart bilinirliliğinin artırılarak rakipler arasında ihtiyaç kartın kendine bir yer edinmesini hedeflediklerini söyleyen Oral, konuya yönelik şunları söyledi: "İlerleyen dönemlerde pazarlama ve tanıtım alanında özellikle harcamaların arttığı dönemlerde (Bayram-okul başlangıç-özel günler v.b.) daha da göz önünde olacağız. Bireysel alışverişlerini nakit kullanarak yapmak istemeyen, fakat peşin alım fiyatına alım yapmak isteyen müşterilerimize yönelik, onların nakit ihtiyaçlarını finanse etmek, tatilden eğitime, araç parça ve bakımından evlilik öncesi harcamalara, ev tadilatından sağlık harcamalarına kadar çok geniş bir yelpazede kullanabilmeleri amacıyla hizmete sunulmuş bir karttır. Türkiye'de bir ilk olan İhtiyaç Kartı diğer bankaların da kendi versiyonlarını hazırlayıp piyasaya sunmalarını takip ediyoruz.  Bu konuda piyasanın daha da farklı modeller ile gelişeceğini, müşterilerin ise makul ve esnek bir sistem ile gerçek ihtiyaçlarını karşılayabileceğini görmek bizi de mutlu ediyor. Piyasada öncü ve yenilikçi olmaya devam edeceğiz"

Ürünün Özellikleri nelerdir?
a) Harcamalarda üye işyerinden bağımsız, her POS'ta taksit imkânı sağlar.
b) 3 Dsecure işlem-Çipli Kart ile özellikle internetten yapılan alışverişlerde daha güvenli alışveriş yapılabilir.
c) Tüm harcamalar başvuru sırasında belirtilen taksit sayısına göre vade farklı olarak taksitlendirilir.
d) Faizsiz bankacılık kuralları gereği her alışveriş için talep edilen fatura getirme ve ödeme planı oluşturma zorunluluğu ortadan kalkar.
e) Tüm işlemler tek hesap ekstresi üzerinden takip edilebilir.
f) Kredi kartı özelliği taşımasından dolayı çalınma, kaybolma vb. durumlarda kredi kartlarının sahip olduğu güvenlik olanaklarından faydalanılabilir.
g) Sadece 3 ay kullanım süresi bulunmasından dolayı, bu süreden sonra yapılabilecek gereksiz harcamaların da önüne geçilmiş olur.
h) Satıcı ile nakit ödeme yapar gibi pazarlık yapılarak alınacak indirimli fiyat üzerinden taksit imkânı sağlar.
i) Alışverişler 6 aydan 36 aya kadar başvuru sırasında belirlenmiş olan taksit sayısı kadar vadelendirilebilir.
j) Yurt dışından yapılacak alışverişlerde bile taksit imkânlarından faydalanılabilir.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)