BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBRICS kendi 'dolar'ını arıyor!----

BRICS kendi 'dolar'ını arıyor!

BRICS kendi 'dolar'ını arıyor!
23 Ağustos 2023 - 10:00 www.finansgundem.com

BRICS ülkelerinin ödemeler için dolara alternatif bir para birimi oluşturma imkanını istişare ettiği belirtildi.

Rusya Maliye Bakanı Anton Siluanov, Çin'in CGTN televizyonuna verdiği demeçte, BRICS ülkelerinin uluslararası ticarette doların alternatifini oluşturma çabalarından söz etti.

Sputnik'te yer alan habere göre, dolar ve euro gibi para birimlerinin varlıkların dondurulması, hesapların kapatılması gibi bazı riskler taşıdığının altını çizen Siluanov, bu tür para birimlerine güvenin yok olduğunu kaydetti.

"Dolayısıyla BRICS grubu kapsamında alternatif ödeme türleri oluşturma fırsatları arıyoruz. Her şeyden önce elbette ulusal para birimlerine bakıyoruz. Artık ticari ilişkilerin geliştirilmesinde asıl vurgu, ödemelerin ulusal para birimleriyle yapılması üzerinde" diye devam eden Siluanov, "Ortak ödeme sistemlerinin oluşturulmasını istişare etme fırsatı olduğunu gerçekten görüyoruz. Belki de bu, BRICS üyesi ülkeler arasındaki ödemelere yönelik bir para birimi olabilir" ifadelerini kullandı.

AB'de olduğu gibi ortak para biriminin söz konusu olmadığı açıklamasını da yapan Siluanov, ödemelerde dolara alternatif olacak bir para birimi üzerinde durduklarının altını çizdi.

Modi: BRICS, küresel ekonomi için bir umut ışığı

 

BRICS Zirvesi'nden genişleme kararı çıkacak mı?

 

BRICS liderleri sürdürülebilir ödeme mekanizmasını ele alacak

 

BRICS’in dolara karşı öfkesi boşuna mı?

 

BRICS ülkelerinden 'yaptırım' önlemi

 

19 ülke BRICS'e katılmak için başvuruda bulundu

 

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Bric23 Ağustos 2023 11:24

    Hepside yolsuzluk din inanç ticareti gelir dağılımı eşitsizligi siyaseti şahsi çıkarlarına uygun kullanma sefalet yoksulluk ekonomileri sürünen her anlamda dünyayı kirleten kendilerine faydası olmayan ülkeler birleşmelerinden hayır çıkmaz