BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBRICS ülkelerinden 'yaptırım' önlemi----

BRICS ülkelerinden 'yaptırım' önlemi

BRICS ülkelerinden 'yaptırım' önlemi
02 Haziran 2023 - 08:03 www.finansgundem.com

BRICS ülkeleri yeni para biriminin yaptırımlara karşı kalkan sağlayabileceğini düşünüyor

BRICS ülkeleri, bloğun özel olarak oluşturulmuş bankasından, diğer üye ülkeleri Rusya'ya uygulananlar gibi yaptırımların etkisinden nasıl koruyabileceği de dahil olmak üzere, potansiyel yeni bir ortak para biriminin nasıl çalışabileceği konusunda rehberlik sağlamasını istedi.

Brezilya, Rusya, Hindistan, Çin ve Güney Afrika dışişleri bakanları, bloğun nasıl daha fazla küresel etki kazanabileceğini tartışmak için Cape Town'da bir araya geldi. Kesin sonuçlara varamasalar da alternatif para birimlerinin kullanımı öne çıkan konuşma konuları arasında yer aldı.

Güney Afrika'nın uluslararası ilişkiler bakanı Naledi Pandor, BRICS'in "tek taraflı yaptırımlara yol açan sorunlarla ilgisi olmayan ülkeler üzerinde ikincil etkileri olan yaptırımların kurbanı olmamamızı sağlamaya çalıştığını" söyledi.

Pandor, daha fazla ayrıntı vermeden, tekliflerin BRICS ülkeleri tarafından oluşturulan Şangay merkezli borç veren Yeni Kalkınma Bankası yetkilileri tarafından değerlendirildiğini ve bloğun "gelecekteki modellerin ne olabileceği konusunda yönlendirileceğini" söyledi.

19 ülke BRICS'e katılmak için başvuruda bulundu

 

BRICS bankasının başkanı belli oldu

 

Rusya, BRICS nezdinde ortak para birimi konusu görüşecek

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)