BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisBorsa İstanbul'a çifte doğum günü----

Borsa İstanbul'a çifte doğum günü

Borsa İstanbul'a çifte doğum günü
05 Nisan 2013 - 10:08 www.finansgundem.com

Borsa İstanbul'un galasında hem Borsa İstanbul'un doğum günü hem de Başbakan Yardımcısı Babacan'ın doğum günü kutlandı

Borsa İstanbul'un açılışı çifte doğum günü kutlamasına sahne oldu.
Çırağan otelinde düzenlenen gecede Borsa İstanbul'un kuruluşu ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'ın doğum günü pasta kesilerek kutlandı.
BABACAN: İSTANBUL'A RAKİP BAŞKA BİR FİNANS MERKEZİ DÜŞÜNEMİYORUM
Babacan gecede yaptığı konuşmada Borsa İstanbul'un Türkiye ve bölge için son derece önemli bir adım olacağını belirterek,''İstanbul'un rakibi olabilecek bir başka finans merkezi düşünemiyoruz'' dedi.
Babacan,"Bir bakıma İstanbul'a biz sadece hak ettiği bir imkanı açmış oluyoruz. Türkiye'nin zaten sahip olduğu nüfus, güçlü ekonomi kendi içinde kritik kitle oluşturuyor. Bunun üzerine Doğu Avrupa'dan tutun, Orta Asya'ya kadar, oradan çıkın Orta Doğu ve Kuzey Afrika'ya kadar çok geniş coğrafyada İstanbul'un rakibi olabilecek bir başka finans merkezi düşünemiyoruz. İnşallah Borsa İstanbul oturduğunda, şöyle bir baktığınızda belki Londra, Frankfurt ve Mumbai'ye kadar uzanan coğrafyada İstanbul tek olacak. Gerçek anlamda, gerçek bir Finans merkezi, nüfusu, insan kaynağı ve güçlü bir ekonomi ile İstanbul olacak.''
Babacan, İstanbul'u dünyanın en önemli 10 finans merkezinden biri yapmak gibi iddialı ve aynı zamanda gerçekçi bir hedefleri olduğunu söyledi.
Borsa İstanbul çatısı altında menkul kıymet olarak düşünülecek pek çok ürünün sadece Türkiye için değil, tüm uluslararası yatırımcıların değerlendirilmesine sunulacağını ifade eden Babacan, şöyle konuştu:
"Borsa İstanbul'un yönetim kurulunu iki gün önce oluşturduk ve tüzel kişilik oluştu. Sayın Başbakanımızın katılacağı törende Borsa İstanbul'un ilk gonguyla işlemlere başlayacağız. Borsa İstanbul, Türkiye ve bölgemiz için son derece önemli bir adım olacak. Kurumsal yapılanma kadar doğru insanları görevlendirmek de çok önemli. Borsa İstanbul'un tamamen piyasa odaklı ve özel sektör mantığıyla ve hızlı hareket edebilen dünyadaki diğer borsalarla çalışamaya ve rekabete hazır olmasını istiyoruz.''
MALİYE BAKANI: ÖLÇEK BÜYÜTMENİN BİR KANALI DA SERMAYE PİYASALARINDA DEĞİŞİM
Gecede Maliye Bakanı Mehmet Şimşek de vardı.
Şimşek, ''Türkiye 2023 hedeflerini gerçekleştirecekse mutlaka finans piyasalarını derinleştirmesi gerekiyor. Ölçek büyütmeden dünyada yoğun rekabetin yaşandığı bir ortamda devam etmek kolay değil. Ölçek büyütmenin önemli kanallarından bir tanesi de sermaye piyasalarında değişim. Firmalarımızın uzun vadeli makul bir maliyetle fonlara erişmesi önemli'' şeklinde konuştu.
SPK BAŞKANI: YENİ YAPILANMA ÜZERİNE ÇALIŞIYORUZ
Sermaye Piyasası Kurumu (SPK) Başkanı Vahdettin Ertaş, aracılık sektöründe yeniden yapılanma üzerinde çalıştıklarını belirterek, ''Çalışmalarımızı 1-2 hafta içerisinde kamuoyu ile paylaşacağız'' dedi. 
Borsa İstanbul AŞ'nin Çırağan Sarayı'ndaki gala yemeğinde konuşan Ertaş, krizin gelişmekte olan ülkeler açısından hem riskler hem de fırsatlar doğurduğunu söyledi.
Ertaş, 2000-2010 yılları arasında gelişmiş ülkelerde finansal varlıklardaki artış oranı sadece yüzde 4 iken, bu oranın gelişmekte olan ülkelerde yüzde 17'lere ulaştığını kaydetti.
 
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)