BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkBorcuna sadık olana düşük faiz----

Borcuna sadık olana düşük faiz

Borcuna sadık olana düşük faiz
25 Kasım 2013 - 13:43 www.finansgundem.com

ING Bank, sektörde yine bir ilk’e imza atarak ihtiyaç kredilerinde yeni bir dönem başlatıyor

Borcuna sadık müşterisinin faiz oranını düşürmek amacıyla ING Bank, Kredi Kayıt Bürosu (KKB) Risk Raporu skoru 1.700 ve üzeri olan müşterilerine daha düşük faizli kredi imkanı sağlıyor. Bu sayede, ödemelerini düzenli yapan müşteriler, ING Bank’tan kredilerini yüzde 0.79 faiz oranı ile kullanabilecek.
ING Bank Genel Müdürü Pınar Abay: Sorumlu Bankacılık anlayışımız çerçevesinde “herkese aynı Faiz oranına son” dedik! 
ING Bank’ın bugüne kadar, sektörün çekimser kaldığı dönemlerde bile, yenilikçi ürünleriyle oyunu bozan, sektöre yön veren bir marka olmayı başardığına dikkat çeken ING Bank Genel Müdürü Pınar Abay, kısa vadede kârdan feragat ederek uzun döneme yayılan sürdürülebilir bankacılık anlayışını benimsediklerini söyledi.
Bankacılık sektörünün yeni bir döneme girdiğini belirten Pınar Abay, “Biz bu yeni dönemde sesimizi daha da yükseltiyoruz. Sektörümüz açısından güçlü stratejilerin her zamankinden daha önemli olduğu bu dönemde, daha cesur davranarak, ‘eski köye yeni adet’ getirmeye devam edeceğiz” dedi.
Abay, ING Bank’ın sorumlu bankacılık anlayışını tasarruf bankacılığının yanısıra kredi süreçlerine de entegre ettiklerini söyleyerek, “Bu anlayışımızı bugün bir adım daha ileri taşıyarak, müşterilerimizin ihtiyaçlarına uygun olarak doğru bir şekilde borçlanmasını sağlamak için tüketici kredilerinde herkese aynı faiz oranına son dedik” olarak sözlerine devam etti.   
“Akıllarda ‘Adil, kolay çalışılan, oyunu değiştiren banka’ olarak yer edeceğiz”
Pınar Abay, “Biz müşterilerimizin güvenini, ihtiyaç duydukları her an yanlarında olarak, doğru ürün ve hizmetleri sunarak kazanmak istiyoruz. Bunun için şeffaf ve açık davranıyoruz” dedi. Abay, sözlerine şöyle devam etti: “Biz yeri geldiğinde kardan vazgeçen, tüm uygulamalarında ‘makul’ olan ve ‘müşteri odaklı’ bir bankayız. Çünkü, ING Bank denilince akla ‘adil, kolay çalışılan, oyunu değiştiren banka’ gelmesini istiyoruz. Müşterilerimizin finansal geleceğini sağlıklı yönetmeleri için onlara destek oluyoruz. Bunların hepsini başarmak için odağımızı şeffaflık ve samimiyet üzerine kurgulamaktayız ve bu doğrultuda benzer uygulamalar geliştirmeye devam edeceğiz.”
ING Bank Bireysel Bankacılıktan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Barbaros Uygun: “Kredi risk skoru kavramını yerleştirerek finansal bilinç yaratılmasına ön ayak oluyoruz” 
ING Bank Bireysel Bankacılıktan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Barbaros Uygun: “Kredi risk skoru, finansal sicil olarak her noktada karşımıza çıkacak. Kredi başvurularında zaten bankalar kredi risk raporunuzu anında talep ediyor, ancak artık bunun ötesine gidilecek. Türkiye’de kredi risk raporu ve risk skoru ile bundan sonra yaşamaya alışmamız lazım. Öyle ki, önümüzdeki yıllarda ev kiralamak istediğinizde, ev sahibi, işe gireceğiniz zaman, işveren, ev-araba sigortası yaptıracağınız zaman, sigorta firması, sizden risk raporunuzu isteyebilir. Dünyadaki gidişat bu şekilde. Biz de ING Bank olarak kredi risk skoru kavramını gündeme taşıyarak finansal bilinç yaratılmasına ön ayak oluyoruz.”  
“Borcuna sadık müşterilerimizin faizini düşürüyor, kişiye özel faiz oranı sunuyoruz”
Bu ürünün aynı zamanda müşterilerin doğru borçlanma konusunda bilinç düzeyini de artırmayı hedeflediğini belirten Uygun, kişinin gelirine göre, gerçekten ihtiyacı olduğu kadar veya ödeyebildiği kadar kredi vermeyi; ihtiyaç ve gelirlerine uygun ürünlere yönlendirmeyi istediklerini söyledi.  
Uygun, risk bazlı fiyatlandırma döneminin başlamasıyla birlikte ilk dört gün içinde kullanılan yeni kredilerin yüzde 20’sinde 0.79 faiz oranlı kredi kullandırıldığını belirterek, “Herkese aynı oranda faiz oranı ile kredi vermek yerine borcuna sadık müşterilerimizin faiz oranını düşüyoruz. Kampanya başladığından bu yana geçen sürede şube satışlarının da %20 arttığına değinen Uygun bu seviyeyi yılsonuna dek sürdürmeyi hedeflediklerini sözlerine ekledi.
Müşterilerimizin finansal farkındalıklarını artırmak adına, KKB bilgilerini daha kolay ulaşılabilir hale getiriyoruz
Barbaros Uygun: “Müşterilerimiz, KKB performanslarına özel kredi başvurusunu, ING Bank şubelerinden, www.ingbank.com.tr internet sitesi üzerinden veya 2205’e TCKN bilgisini SMS atarak yapabilecek. Ayrıca, müşterilerimizin kredi risk durumunu rahatlıkla öğrenebilecekleri servisleri çeşitlendirmeye başlıyoruz. Kredi risk skoru raporunu SMS ile mobile taşıyoruz. Bu sayede, müşterilerimiz 3 ayda bir düzenli olarak kredi risk skoru raporlarını cep telefonlarına SMS ile alabilecekler” dedi.
ING Bank KOBİ ve Bireysel Kredi Tahsis Genel Müdür Yardımcısı Murat Sarı: “Kredi Takip Oranımız Sektör Ortalamasının Altında”
ING Bank KOBİ ve Bireysel Kredi Tahsis Genel Müdür Yardımcısı Murat Sarı, “Geleneksel olarak, kredi kuruluşları tahsil edemeyecekleri kredilerin maliyetini tüm kredilere eklerler. Yani 100 krediden ortalama 3 kredi geri ödenmiyorsa, tüm kredilerin faizine %3 risk maliyeti yansıtılır. Biz ise kredi risk skoru yüksek olan müşterilere bu maliyeti yansıtmıyoruz, Kredilendirmede ‘risk skoru bazlı fiyatlama’ modeli yaratıyoruz.
Müşterilerimiz, kredi risk skorlarını yüksek tutmak için bazı noktalara dikkat edebilirler. Örneğin, kredi taksit ve kredi kartı ödeme tarihlerini çok iyi takip etmeliler, bunun için de kredi ödemeleri için banka hesaplarından otomatik ödeme talimatı verebilirler. Müşterilerimizin kredi kartı limitlerini çok fazla doldurmamalarını ve limit aşımına gitmemelerini öneriyoruz. Kredi kartı harcaması artacak ise, müşterilerimizin mümkün olduğunca öncesinde bankalarından limit artışı talep etmeleri faydalı olacaktır. Son olarak da ödeyemeyecekleri borcun altına girmemelerinin çok önemli olduğunun altını çizmek isteriz. Müşterilerimize gerektiğinde ve ödeme gücü olduğunda kredi başvurusunda bulunmalarını tavsiye ediyoruz” dedi.   
ING Bank’ın kredi takip oranının sektör ortalamasının altında olduğunu da belirten Murat Sarı, bunun ING Bank’ın kredilendirme süreçlerindeki hassasiyetinin ve güçlü bir sistemin olduğunu açıkça ortaya koyduğunu dile getirdi. Sarı ayrıca, ING Bank’ta kredi türleri bazında ödeme gecikme oranlarının da sektör ortalamasının altında olduğuna değinerek “Tüm bu göstergeler, aslında bizim var olan sorumlu bankacılık anlayışımıza paralel yapılandırdığımız kredi onay süreçlerimize işaret ediyor. Öte yandan kampanyanın başladığı 22 Kasım tarihi itibarıyla bankamızdaki yüksek kredi skorlu müşterilerin payı yüzde 40 artmıştır” dedi.
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Firat25 Kasım 2013 16:37

    Adamina gore, parana gore muamele yapiyoruz bu kadar guzel reklamlastirabilirdi. Unutanilacak halinize birde cikmis siritmissiniz.

  • ali aksu25 Kasım 2013 15:43

    banka ve bankacıların pratikte uyguladığı bir yöntem olmakla birlikte ING'nin bu uygulamayı özel olarak sahiplenmesi ve etkili bir reklam kampanyasıyla desteklemesi yerinde ve stratejik bir hamle bence, başta Sn.Murat Sarı olmak üzere adı geçen değerli yöneticeleri ve ekiplerini kutlarım.

  • ahmet yavuz25 Kasım 2013 14:15

    Çok akıllıca tebrikler ING