BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisBofA CEO’sundan FED’e çarpıcı uyarı----

BofA CEO’sundan FED’e çarpıcı uyarı

BofA CEO’sundan FED’e çarpıcı uyarı
18 Ocak 2024 - 14:34 www.finansgundem.com

BofA CEO’su Moynihan FED’in agresif faiz artışlarının tam etkilerinin hâlâ görülmediğini belirtiyor. CEO FED’in yüksek faizlerin etkilerini beklemek yerine harekete geçmesi gerektiğini söyledi.

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Bank of America CEO’su Brian Moynihan Amerikalıların henüz ABD Merkez Bankası’nın (FED) 11 faiz artışı sonucu oluşacak tam etkiyi görmediğini söyledi. Fox Business’ın haberine göre Moynihan FED’in parasal politikalarındaki faiz artışlarına dikkat çekti ve merkez bankasını ‘aşırıya kaçmama’ konusunda dikkatli olmaya çağırdı.

Ünlü CEO FED politikalarının etkisini tartışırken, “Basitleştirmek için orta ölçekli bir şirketin kredi faizlerinin 500 baz puan arttığını düşünelim. Bu onların kararlarını etkileyecektir. Dolaysıyla biraz daha az sağlamlıkları olacağını göreceksiniz. Neden? Cevap A: Krediler daha maliyetli. Bu da onları daha muhafazakâr olmaya zorlayacak” ifadelerine yer verdi.

Faiz artışlarının mortgage piyasası üzerindeki etkilerine de değinen Moynihan, faizlerin artması nedeniyle talebin ‘çok düşük’ olduğunu ve uyum sağlamanın biraz zaman alacağını savundu.

CEO, “Bu tip etkiler hâlâ sistem içerisinde gelişiyor” uyarısında bulundu.

Moynihan, “FED gerçek anlamda bekleyebilir, söz konusu etkilerin çalışmasına izin verebilir ve potansiyel olarak Faiz yapısını tekrar hizaya getirmek zorunda kalabilir” dedi.

Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre, FED yönetimi 2023’ün son para politikası toplantısında faizleri üçüncü kez üst üste %5,25-5,50 aralığında sabit tuttu ve 2024’te bir dizi faiz indiriminin sinyalini verdi.

Moynihan ve ekibi 2024’te dört faiz indirimi beklediğini açıklıyor. Bununla birlikte Goldman Sachs ekonomistlerinin beklentisi ise beş faiz indirimi yönünde.

BofA CEO’su, “Bana kalırsa enflasyon rakamlarından sonra altı ila yedi faiz indirimine yönelik bir dalgalanma yaşandı. Bu beklenti piyasadan geliyor. Gördüğünüz şey biraz da bu. Söylemeye çalıştığım şeylerden biri faiz oranlarının normalleştirmemiz ve yarın ne yapılacağı ile ilgili günlük tartışmaları sistemden çıkarmamız gerektiğidir” diyor.

Moynihan FED’in faizlerle işi bittiğinde sermaye piyasalarının da yeniden açılacağını öngörüyor.

CEO, “İnsanlar, ‘Yüzde 3 ila 4 işsizlik oranımız var. Meslek sahibiyim. Maaşımı alıyorum’ diyor. İşlerin yoluna girdiğini biliyorsunuz. Amerikan ekonomisini normalleştirmemiz gereken yer de burası” dedi. Moynihan, ekonominin arkasındaki itici gücün girişimcileri, tüketicileri ve işletmeleri "serbest bırakmak" olduğunu savundu.

Goldman Sachs: ABD'de enflasyon beklenenden daha inatçı kalabilir

 

JPMorgan CEO'su ABD ekonomisi konusunda temkinli

 

Fed'in Bej Kitabı ABD'de ekonomik aktivitenin kasımdan bu yana "çok az" değiştiğini ortaya koydu

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)