BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBoE Başkanı Bailey'den sıkılaşmaya devam vurgusu----

BoE Başkanı Bailey'den sıkılaşmaya devam vurgusu

BoE Başkanı Bailey'den sıkılaşmaya devam vurgusu
13 Ekim 2023 - 13:15 www.finansgundem.com

BoE Başkanı Bailey, enflasyonu düşürmede ilerleme kaydedildiğini ancak hala yapılacak iş olduğunu belirterek, "Para politikası şu an sıkı ve böyle olmak zorunda. Sıkı para politikası kararları devam edecek." dedi.

İngiltere Merkez Bankası (BoE) Başkanı Andrew BaileyDünya Bankası Grubu ve Uluslararası Para Fonu (IMF) Yıllık Toplantıları kapsamında düzenlenen Uluslararası Finans Enstitüsü'nün Yıllık Üyelik Toplantıları'nda konuşma gerçekleştirdi. Andrew Bailey, enflasyonu düşürmede ilerleme kaydedildiğini ancak hala yapılacak iş olduğunu ifade etti. Bailey, eylüldeki para politikası toplantısında aldıkları faizi sabit tutma kararının zor bir karar olduğunu söyledi.

Para politikasının şu anda sıkı olduğunu dile getiren Bailey, "Böyle olmak zorunda. Sıkı para politikası kararları devam edecek. (İngiliz ekonomisinde büyüme için) Görünüm oldukça düşük. Bir resesyon öngörmüyoruz ama İngiltere'nin potansiyel büyümesi azaldı. Devam edecek şoklara hazırlıklı olmalıyız." diye konuştu.

BoE, üst üste 14 kez politika faizinde artışa giderek faiz oranlarını yüzde 5,25 ile son 15 yılın en yüksek seviyesine çıkarmıştı. Eylüldeki para politikası toplantısında ise politika faizi sabit tutulmuştu.

Bankanın bir sonraki para politikası toplantısı 2 Kasım'da gerçekleştirilecek.

İngiltere'de son açıklanan verilere göre, Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) ağustosta yıllık bazda yüzde 6,7 artış göstermişti. BoE, enflasyonu yüzde 2'ye düşürmeyi hedefliyor.

Morgan Stanley'den BoE faiz tahmini

 

IMF, BoE'nin faizleri ne kadar yapması gerektiğini açıkladı

 

Ekonomistlerden BoE Faiz tahmini

 

BoE Başkanı Bailey'den enflasyon yorumu

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)