BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBM: Myanmar'da kadın ve çocuklara karşı insanlık suçları arttı----

BM: Myanmar'da kadın ve çocuklara karşı insanlık suçları arttı

BM: Myanmar'da kadın ve çocuklara karşı insanlık suçları arttı
09 Ağustos 2022 - 16:53 www.finansgundem.com

Myanmar ordusunun hak ihlallerinin ele alındığı BM Myanmar Bağımsız Soruşturma Mekanizmasının yıllık raporunda, Myanmar'da kadın ve çocuklara yönelik insanlık suçlarının artışta olduğu belirtildi.

Birleşmiş Millerler (BM) raporunda "Myanmar'da insanlık suçlarının sistematik bir şekilde sürdüğü" vurgusu yapılırken, bu suçlardan kadın ve çocukların ağır bir şekilde etkilendiği ifade edildi.

Raporda ifadelerine yer verilen Soruşturma Mekanizması Başkanı Nicholas Koumjian, "Kadın ve çocuklara yönelik suçlar, en ağır uluslararası suçlar arasında olmakla birlikte geçmişten bu yana yeterince kayıt altına alınıp araştırılmamıştır" dedi.

Delil toplanıyor

İnsanlık suçu işleyenlerin hesap verebilmesi için Soruşturma Mekanizmasına bağlı ekiplerin mağdurlarla görüşerek delil topladığını söyleyen Koumjian, "Söz konusu suçların failleri, dokunulmaz kalmayacaklarını bilmelidir" diye konuşu.

200'ün üzerinde kaynaktan 3 milyona yakın veri

Raporda 200'ün üzerinde kaynaktan 3 milyona yakın verinin toplandığını kaydeden Koumjian, "Şubat 2021 darbesinden bu yana sivillere yönelik sistematik saldırıların arttığına dair oldukça fazla gösterge mevcut" ifadelerini kullandı.

Koumjian, kadınlara yönelik tecavüz ve cinsel saldırının yanı sıra çocuklara yönelik işlenen suçların genellikle Myanmar güvenlik güçlerince işlendiğini söylefi.

Etnik temelli saldırılar yüzünden Arakanlı Müslümanlar göç ediyor

Myanmar ordusunun etnik temelli saldırıları nedeniyle 2017'den bu yana ülkelerini terk eden Arakanlı Müslümanların durumunun vahametini koruduğunu dile getiren Koumjian, Arakanlıların ülkelerine güvenli bir şekilde geri dönüşünün, "kendilerine zorbalık yapanlar hesap vermedikçe çok zor olduğunu" belirtti.

Koumjian, "Arakanlı Müslümanların süregelen dramı ve Myanmar'da devam eden şiddet ortamı, Soruşturma Mekanizmasının adaleti sağlama ve daha fazla zorbalığı önlemedeki rolünün önemini yansıtmaktadır" dedi.

Myanmar'da yalan haberle suçlanan Japon muhabire gözaltı

 

AB Myanmar'daki idamları kınadı

 

BM Genel Sekreteri, Myanmar'daki siyasi infazları kınadı

 

BM: Myanmar ordusu çocukları kaçırıyor

 

Myanmar'ın devrik lideri ev hapsinden cezaevine nakledildi

 

Myanmar'daki idam cezaları insanlığa karşı suç oluşturabilir

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)