BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAB Myanmar'daki idamları kınadı----

AB Myanmar'daki idamları kınadı

AB Myanmar'daki idamları kınadı
26 Temmuz 2022 - 00:55 www.finansgundem.com

Darbeyle askeri cuntanın başa geçtiği Myanmar'da cezaevindeki 4 siyasi aktivistin infaz edilmesi üzerine Avrupa Birliği kınama mesajı yayınladı

Avrupa Birliği (AB), darbe sonrası askeri cunta tarafından yönetilen Myanmar'da bir süredir cezaevinde tutulan 4 siyasi aktivistin infazını kınadı.

AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell'in ofisinden yapılan açıklamada, "AB infazları şiddetle kınıyor ve kurbanların yakınları ile arkadaşlarına en içten taziyelerini iletiyor." denildi.

Açıklama şöyle devam etti:

"Bu siyasi güdümlü infazlar, Myanmar'da hukukun üstünlüğünün tamamen ortadan kaldırılmasına ve insan haklarının daha da açık bir şekilde ihlal edilmesine yönelik bir başka adımı temsil ediyor."

İnfazların, askeri yetkililerin korumaları gereken kişilerin yaşamlarına saygı duymadığını gösteren, kınanması gereken eylemler olduğu belirtilen açıklamada "(İnfazlar) Myanmar'daki kutuplaşmayı, şiddeti ve dramatik insani durumu daha da kötüleştirecekler. AB, Myanmar halkının ve onların özgürlük özlemlerinin yanındadır ve askeri rejimi daha fazla gecikme olmaksızın tüm şiddet eylemlerini sona erdirmeye çağırıyor." ifadeleri kullanıldı.

Myanmar'da askeri yönetim, biri devrik hükümetin milletvekili toplam 4 kişiyi idam etmişti. Ülkede 45 yılın ardından ilk kez idam cezası infaz edilmişti.

AB'den Ukrayna'ya finansal destek

ABD Başkanı Biden: Resesyona girmeyeceğiz

BM: Myanmar ordusu çocukları kaçırıyor

Myanmar'ın devrik lideri ev hapsinden cezaevine nakledildi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)