BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemMyanmar'ın devrik lideri ev hapsinden cezaevine nakledildi----

Myanmar'ın devrik lideri ev hapsinden cezaevine nakledildi

Myanmar'ın devrik lideri ev hapsinden cezaevine nakledildi
23 Haziran 2022 - 16:20 www.finansgundem.com

Myanmar'daki askeri darbede gözaltına alınan Nobel ödüllü devrik lider Aung San Suu Çii, ev hapsinden Nepido'da bir cezaevine nakledildi. 

Cunta sözcüsü Zaw Min Tun, "Ceza yasalarına göre o, hapishanede hücre hapsinde tutuluyor" açıklamasını yaptı.

Birkaç ev çalışanı ve köpeğiyle birlikte yeri açıklanmayan bir evde tutulan Suu Çii'nin devam eden davalarının, cezaevi yerleşkesinde inşa edilen yeni bir tesiste yapılacağı bildirildi. AFP'ye konuşan bir kaynak, personelinin ve köpeğinin kendisine eşlik etmediğini ifade ederek, cezaevi yerleşkesinin etrafındaki güvenliğin "eskisinden daha sıkı" olduğunu aktardı.

'Onu ve destekçilerini yıldırmaya çalışıyorlar'

İnsan Hakları İzleme Örgütü Asya Direktör Yardımcısı Phil Robertson, "Myanmar cuntası Aung San Suu Çii'yi çok daha cezalandırıcı bir aşamaya doğru ilerledi. Açıkçası onu ve destekçilerini yıldırmaya çalışıyorlar" ifadelerini kullandı.

Avukatlarının basınla konuşması yasaklanmıştı

Suu Çii, Myanmar'ın en büyük şehri Yangon'daki aile malikanesinde uzun süre ev hapsinde tutuldu. Avukatlarının basınla konuşması ve gazetecilerin duruşmalara katılması yasaklandı.

Çii, Pazar günü 77 yaşına bastı ve Pazartesi günkü duruşmadan önce avukatlarıyla yemek için mahkemeye bir doğum günü pastası getirdi.

11 yolsuzluk soruşturması

Devrik lider, hakkında her biri için 15 yıla kadar hapis cezası istenen 11 yolsuzluk soruşturmasıyla karşı karşıya. Devlet sırlarını ihlal etmekle suçlanan Suu Çii, şimdiye kadar yasa dışı telsiz ithal etmek ve bulundurmak, halkı isyana teşvik etmek ve korona kısıtlamalarını ihlalden 6 yıl hapis cezası aldı.

Suu Çii'nin, darbeyle başa geçen askeri yönetimin kendisine yönelttiği suçlamaların tümünden mahkum edilmesi durumunda 175 yıla kadar hapis cezası alabileceği söyleniyor.

Myanmar'da ne olmuştu?

Myanmar ordusu, 2020'deki genel seçimlerde hile yapıldığı iddialarının ortaya atılması ve ülkede siyasi gerilim yaşanmasının ardından 1 Şubat 2021'de yönetime el koymuştu. Ordu, ülkenin fiili lideri ve Dışişleri Bakanı Aung San Suu Çii başta, pek çok yetkiliyi ve iktidar partisi yöneticisini gözaltına almış ve bir seneliğine olağanüstü hal ilan etmişti.

Myanmar ordusunun, darbe karşıtı protestocu ve isyancı gruplara silahlı müdahalesi sonucu bugüne kadar yüzlerce kişi öldü, binlerce kişi gözaltına alındı. Ülkede geniş katılımlı gösteriler sürerken, üst düzey hükümet yetkililerinin, askeri mahkemede yargılanmaları sürüyor.

Myanmar'daki idam cezaları insanlığa karşı suç oluşturabilir

Myanmar'da 142 çocuk öldü, 250 bini yerinden edildi

BM: Myanmar, darbe yüzünden fakirlik kıskacında

BM'den Myanmar'a idam tepkisi

Myanmar 2 yıl sonra tekrar turist vizesi verecek

Myanmar'da devrik liderin cezası kesinleşti

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)