BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBanka & Kredi KartlarıBKM'den e-ticarete destek----

BKM'den e-ticarete destek

BKM'den e-ticarete destek
31 Mayıs 2013 - 11:25 www.finansgundem.com

BKM, Dijital Girişimcilik Rehberi adlı çalışmanın ardından Silikon Vadisi ve Girişimcilik kitabını yayınladı

Türkiye’de ödeme sistemlerinin çatı kuruşu olan ve e-ticaretin gelişimine BKM Express adlı güvenli e-ödeme sistemi ile katkı sağlayan Bankalararası Kart Merkezi (BKM), teknoloji girişimciliğini çeşitli çalışmalarla destekliyor. BKM, Türkiye'de bu alana odaklanmak isteyen fakat nereden başlaması gerektiğini bilmeyenler için web alanında girişimciliğe ışık tutan ve Serkan Ünsal’ın kaleme aldığı Dijital Girişimcilik Rehberi’nin ardından, teknoloji girişimciliğini destekleyen Silikon Vadisi ve Girişimcilik adlı kitabı yayınladı.
İlk kitap gibi, yine Serkan Ünsal’ın kaleme aldığı Silikon Vadisi ve Girişimcilik, Türkiye’de girişimcilik ekosistemi nerede, bu sistem Silikon Vadisi’nde nasıl işliyor ve bu  alanda gelişim sağlamak için neler yapılabilir gibi soruların yanıtlarını karşılaştırmalı bir yaklaşım ile arıyor. ABD’de, yüksek teknolojik çalışmalarla dünya devi haline gelen birçok firmanın merkezi veya çıkış noktası olan ve Silikon Vadisi olarak bilinen bölgedeki birçok uzmandan alınan görüşler ve önemli araştırmalardan kesitlerle beslenen ikinci kitap ile BKM, okuyuculara adeta bir kaynak çalışma sunuyor.
İkinci kitabı Silikon Vadisi ve Girişimcilik ile ilgili konuşan Serkan Ünsal: “Her ne kadar 2000'li yılların başından beri internet konusunda başarı hikayeleri yaratmaya başlasak da, Silikon Vadisi'ndeki gibi risk sermayedarları ve girişimcilerin olduğu büyüme modelini son 3-4 yılda gördük. Yani bu konuda Silikon Vadisi'ne göre çok gerideyiz. Bu nedenle rol model olarak gördüğümüz Silikon Vadisi'ndeki işleyişi iyi inceleme gereği duydum. Bu kitabın yeni büyüme modeliyle ilgilenen tüm girişimcilere ışık tutmasını diliyorum.” dedi.
Silikon Vadisi ve Girişimcilik kitabına, Bankalararası Kart Merkezi (BKM) resmi web sitesi www.bkm.com.tr/yayinlar.aspx linki üzerinden ulaşılabiliyor.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)