BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkBanka kârları yüzde 10 düşebilir!----

Banka kârları yüzde 10 düşebilir!

Banka kârları yüzde 10 düşebilir!
17 Şubat 2016 - 11:08 www.finansgundem.com

Morgan Stanley'e göre, Avrupa Merkez Bankası'nın faizi negatife indirmesi euro bölgesi banka kârlarını yüzde 10 kadar düşürebilir

Morgan Stanley analistleri, Çarşamba günü, Euro bölgesinde kredi büyümesinin zayıf seyretmesi nedeniyle bankaların verecekleri yeni kredilerden gelirlerini artırmasının zorlaştığını belirtti. Analistler, 10 ila 20 puanın ötesinde faiz indirimlerinin "banka kârları üzerinde üssel şekilde artan bir etkiye" sahip olacağını söyledi. 

AMB Başkanı Mario Draghi bankalara ucuz kredi vererek, tahvil satın alarak ve bankaların merkez bankasına gecelik park ettikleri rezervlerden ücret alarak enflasyonu desteklemek istemişti. Draghi önümüzdeki ay bu yöndeki tedbirlerini daha da artırabilir. Bankalar ekonomik büyümeden faydalanabilir ancak, rekor seviyede düşük seyreden faiz oranı bankaların kredi vermekteki karlarını oldukça daralttı. Yeni regülasyonlara uymanın maliyeti ve geçmiş döneme ilişkin yasal ödemeler de bankaların karlarını olumsuz etkiliyor.

Morgan Stanley analistleri, bankalar için, "en iyi senaryo mevduat oranında bir indirim olmaması ve AMB'nin geri alım programının genişletilmesi". AMB mevduat faizini daha da indirirse, "yaratılan gerginlik" göz önüne alınırsa küçük ticari bankaları bunun dışarısında bırakabilir, dedi.

Morgan Stanley'e göre, negatif faizin etkileri AMB'nin kredilerdeki hedeflerinin tersine gerçekleşiyor. Negatif faiz, Euro Bölgesi bankalarının bölge içinde kendi ülkeleri dışında kredi vermekten kaçınmasına neden oluyor.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)