BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaBüyük bankalar bölünebilir!----

Büyük bankalar bölünebilir!

Büyük bankalar bölünebilir!
17 Şubat 2016 - 09:51 www.finansgundem.com

Boston, Philadelphia ve Minneapolis Fed Başkanları ABD Merkez Bankası'nın faiz artırım süreci ile ülkenin ekonomik gündemine ilişkin konuştu

Boston Fed Başkanı Eric Rosengren, ekonomik görünümdeki belirsizliğin azalmaması halinde Fed'in faiz artırımı yapmadan önce beklemesinin daha doğru olacağını söyledi.

"Para politikası gelecek ekonomik verilere duyarlı olacak. Ancak görünüm cari durumundan iyileşmez ise para politikasında normalleşme için acele edilmemeli ve ekonomik verilerin iyileşmesi için beklenmeli" diye konuşan Rosengren, "Faiz artırmak konusunda telaş etmemeliyiz ve oldukça sabırlı olmak için alan var" dedi.

Petrol fiyatlarındaki düşüşe ve global hisse senedi endekslerinin daha oynak hale gelmesine, bunlara enflasyonist baskının yokluğuna ve geleceğe dönük ekonomik görünümü biraz belirsizleştiren global ters rüzgarlara dikkat çeken Rosengren, "Eğer bu şartlarda iyileşme sağlanmaz ise Fed'in fiyat ve istihdam hedeflerini başarma çabaları karmaşıklaşabilir, bu durum borçlanma maliyetlerini daha normal seviyelere yükseltmeye yönelik herhangi bir aciliyeti ortadan kaldırıyor" diye konuştu.

Rosengren bu yıl FOMC'nin oy verme hakkına sahip bir üyesi.

Rosengren konuşmasında ayrıca istihdam piyasasındaki ilerlemelerin farkında olduğunu, ancak bu ilerlemenin şu anda bir dizi gelişme ile gölgelendiğini belirterek, "Faiz artırımına daha kademeli yaklaşık ihracatı yavaşlatan global ters rüzgarlara ve birçok şirket için fon maliyeytelerini artıran finansal oynaklığa uygun bir yanıt olabilir" dedi.

"Fed hala yılın ilk yarısında faiz artırımı yapabilir"

Öte yandan Philadelphia Fed Başkanı Patrick Harker, ABD'de enflasyonun hali hazırda hedefin altında olmasına ve finansal piyasalardaki kargaşaya rağmen Fed'in bu yılın ilk yarısında hala Faiz artırımı yapabileceği söyledi.

"Faiz artırımı olasılığı masadan kalkmış değil" diye konuşan Harker, Fed'in ne zaman faiz artıracağını bilmediğini, faiz artırımı konusunda ellerinde önceden belirlenmiş bir takvim olmadığını vurguladı. Harker, "Bazı ücret baskılarının oluşmaya başladığını görüyoruz,  ancak bunun enflasyona aktarılması biraz zaman alacak" dedi.

"Büyük bankaların bölünmesi düşünülmeli"

Bu arada Minneapolis Fed Başkanı Neel Kashkari, finansal piyasa oynaklığı ve global ekonominin sağlığının Mart ayında yapılacak FOMC toplantısında ön plana çıkacak konular olacağını bildirdi.

Washington'da gazetecilere açıklama yapan Kashkari, "Global ekonomik ve finansal gelişmeler Fed'in Mart ayındaki politika gözden geçirmesi için önemli bir girdi olacak" diye konuştu.

Kashkari konuşmasında ayrıca, büyük bankaların hala ekonomi için riskler oluşturmaya devam ettiklerini, büyük bir bankanın batması halinde bunun ekonomiye ciddi negatif sonuçları olacağını belirterek, "Büyük bankaların bölünmesi düşünülmeli. Finansal risklerin azaltılması için kaldıraçların vergilendirilmesi düşünülmeli" dedi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)