BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaÖdeme SistemleriBitcoin'de toparlanma sınırlı kaldı----

Bitcoin'de toparlanma sınırlı kaldı

Bitcoin'de toparlanma sınırlı kaldı
20 Mayıs 2021 - 13:26 www.finansgundem.com

Dünkü sert kayıplarla ocak ayından bu yana en düşük seviyesini gören Bitcoin'de Çin'in kripto para kararı ve piyasadaki kaldıraçlı pozisyonların etkisiyle toparlanma zayıf kaldı.

Bitcoin, dün yaşanan sert düşüşün ardından biraz toparlansa da Çin'in getirdiği katı düzenlemeler ve kripto piyasalarındaki kaldıraçlı pozisyonların boyutu hakkındaki endişelerle baskı altında kaldı.

Bitcoin, dün ocak ayından bu yana en düşük seviyeyi gördükten sonra bugün yüzde 8'in üzerinde yükselişle 40 bin dolar seviyesine ulaştı.

Ethereum da dün yüzde 28 değer kaybettikten sonra bugün yüzde 6'nın üzerinde değer kazanarak 2,600 dolar seviyesine yükseldi.

Yatırımcılar yakın zamana kadar tahvil ve hisse senedi gibi geleneksel piyasalardan çok daha iyi performans gösteren kripto piyasasından çıkmak için dün birbirleriyle yarışırken, kripto varlıklar bir yıldan uzun süredir kaydettiği bu en keskin kayıplarını kaydetti.

Çin tetikledi

Kripto varlıklarda düşüşü tetikleyen unsur Çin'de sıkılaştırılan düzenlemelerdi.

Daha önce yurtiçinde kripto para işlemlerine engeller getirmiş olan Çin, Salı günü engellerin kapsamını genişleterek finans kuruluşları ile ödeme aracı olarak faaliyet gösteren kuruluşların kripto paralar ile işlem yapmasını yasakladı. Yatırımcıları spekülatif kripto işlemlerine karşı da tekrar uyardı.

9 milyar dolarlık pozisyon kapatıldı

Pepperstone'dan Chris Weston geride bıraktığımız 24 saatte 9.13 milyar dolarlık kripto para birimi pozisyonunun kapatıldığına ve işlem hacminin toplamda 532 milyar dolar seviyesinde olduğuna dikkat çekerek şunu sordu:

Fiyatların geri çekildiği seviyeden başlayan yükselişin tutunup tutunamayacağını söylemek için henüz çok erken. Ancak Asya piyasalarındaki işlemlerde merak ettiğim ise şu, biraz nefes alabilecek miyiz yoksa oynaklık devam mı edecek?

İşlemcilerin verdiği bilgiye göre, yatırımcılar sert düşüşler nedeniyle kaldıraçlı yani kredili pozisyonlarını elden çıkarmak zorunda kaldı.

Singapur merkezli kripto varlık borsası Diginex'ten Justin d'Anethan, Bitcoinin biraz daha gerileyebileceğini ancak 30 bin dolar seviyelerinde denge bulmasını beklediğini ifade etti.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)