BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaKripto ParalarBinance'in kokusu kadınları cezbedecek mi?----

Binance'in kokusu kadınları cezbedecek mi?

Binance'in kokusu kadınları cezbedecek mi?
11 Mart 2024 - 17:02 www.finansgundem.com

Kripto para endüstrisi, kadınları piyasaya çekmedeki başarısızlığına bir türlü son veremiyor.

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Kripto para ekosisteminin yatırımcıları ağırlıklı olarak erkeklerden oluşuyor. Şu ana kadar kadınları endüstriye dahil etmek için gösterilen çabaların ise başarısızlıkla sonuçlandığı görülüyor.

Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre, kripto para borsası Binance, piyasaya sürdüğü yeni parfümle, kadınları kripto endüstrisine çekmenin yeni yollarını arıyor.

‘Uygun fiyatlı zenginlik’

Kripto para şirketi Tezos’un kurucularından Kathleen Breitman’ın Fortune’da yer alan makalesine göre, dünyanın en büyük kripto para borsası Binance, bu hafta sunduğu yeni bir ürün hakkında yaptığı paylaşımla viral oldu. Bu bir kripto para ya da yapılandırılmış bir ürün değildi; bu herhangi bir varlık da değildi. Bu bir ‘parfüm'dü.

'Crypto by Binance'in bir karşılığı var ama koku piyasasında değil. Adil olmak gerekirse, ‘Uygun Fiyatlı Zenginlik' (Accessible Affluence) olarak lanse edilen ve Bahreyn'deki mağazalarda geçici olarak satışa sunulan yeni koku, kripto para birimleri hakkında daha fazla bilgi edinmek isteyen kadınlar için bir ‘Akademi’ veya bir öğrenme kursu ve ilgili motivasyonu teşvik etmeyi amaçlıyor.

Konu bilgi eksikliği değil, atmosfer

"Keşke kadınlar kripto para birimleri hakkında daha fazla bilgi sahibi olsaydı, o zaman endüstriye kesinlikle onlar da katılırlardı" ifadesi blockchain sevdalıları arasında ortak bir umudu simgeliyor. Ancak gerçek durum şu: Kripto, ana akım medyanın ve dünyadaki en büyük finans kurumlarından bazılarının dikkatini çeken, trilyonlarca dolarlık bir sektör.

Kadınların azlığının bilgi eksikliğinden kaynaklandığını ileri sürmek bu noktada kibirlilik olur. Kadınlar, kripto para birimlerinin var olduğunu çok iyi biliyor ve bugün güvenilir şirketlerin eşi görülmemiş sayıdaki teklifleri sayesinde, kripto para birimlerine katılmak hiç bu kadar kolay olmamıştı.

Peki kadınların 'kripto'ya katılımı eğitimle ilgili değilse neyle ilgili? Çocukların dediği gibi, bu ‘atmosfer’le ilgili.

Bu kadar çok kadının kripto para birimi endüstrisine katılmak istememesinin nedeni tam da bu atmosfer; kriptoyu anlamanın zor olması değil. Bu bir eğitim ya da para meselesi de değil, bir kültür meselesi. Başka bir deyişle Binance, bu biz değiliz, sizsiniz.

Kripto endüstrisi, her cinsiyetten kibar insanları iten söylemlerle dolu, vakit geçirmek için korkunç bir yer. Benim gözlemim, buna tahammül etmeye istekli erkeklerin sayısının kadınlardan daha fazla olduğu yönünde. Kadınlar kripto para alanında bir araya geldiklerinde bunu genellikle değer ve alım satım merkezli yapıyor. Kadınlar özellikle internet üzerinden kendilerine has adalar yaratıyor ama aynı zamanda aktif topluluk yönetimi aracılığıyla değerli kişilerin seslerini duyurmasını da sağlıyor.

Bu bir hikaye anlatma meselesi

Sektöre daha fazla kadın çekmek için kriptonun teknik bir silahlanma yarışı olduğu önermesinden vazgeçmek gerekiyor. Kripto para birimleri, teknik zorluklar karşısında veya mühendislik becerileri nedeniyle değil, web tabanlı popülerlik yarışmalarında nasıl başarılı olduklarına göre gelişen veya ölen dijital varlıklardır. Halbuki kripto para projelerinin başarısının teknik değere göre belirlendiği yanılsaması, Solana’yla ya da daha evvel, Ethereum birleşmesinin yıllar süren ve sürekli olarak ertelenen pazarlama kampanyası sırasında ortadan kalktı. Sonuçta bu projeler teknik bir zafer nedeniyle değil, ilgi çekici bir anlatıya sahip oldukları için zirveye çıktı. Başka bir deyişle mesele insanları eğitmek değil. Bu bir hikaye anlatma meselesi.

En iyi kripto para birimi hikayeleri, olumlu bir harekete geçirici mesaj içerir. Kripto paranın kökenleri her şeyden önce bireyleri güçlendirmeye yönelik tabandan gelen bir çabadır. Konu kadın egemen topluluklar oluşturmak olduğunda Instagram sayfalarının, Weight Watchers'ın ve Etsy'nin gişe rekorları kıran başarılara imza atmasını sağlayan hikayenin aynısıdır bu. Pozitiflik, kendini geliştirme ve kendini ifade etme, kadın ağının en popüler gruplarının ayırt edici özellikleridir. Bu ağ aslında, kripto paraların felsefesiyle de tamamen uyumludur. Bitcoin'in kökenleri tamamen kendi kaderini tayin etme ve güçlenme duygusuyla uyumludur. Daha fazla kadının ilgisini çekmenin yolu bu retoriğe yaslanmak ve onun etrafında anlatılar geliştirmektir.

Ton ve dil değişmeli

Kadınların internette bir araya geldiği en popüler sitelerin anlatı tonu, ‘Crypto Twitter’ veya 'Crypto Reddit’ abonelerinden tamamen farklı. Şaşırtıcı olmayan bir şekilde, ABD'de kripto para sahibi olan kesim yüzde 27 iken çevrimiçi sohbetlere katılanların oranının yüzde 5 seviyesinde olması da bunun kanıtı.

Kadınların kriptoya katılımı sorunu, çözülmesi kolay bir sorun olsaydı çoktan çözülürdü. Değer aktarımı için mevcut raylara güvenilir bir alternatif yaratmak, eğer kültür, nüfusun büyük kesimlerini itmeye devam ederse gerçekleşmeyecek. Bu kokuşmuş gerçekliği düzeltmek için güçlü bir parfüm gerekecek çünkü anlatı tonu ve dilinde büyük bir değişim daha büyük ve daha zor bir meseledir.

Binance'a İngiltere pazarına hayal kırıklığı

 

Binance müşterilerinden "bağımsız emanetçi" talebi

 

Yerel seçim sonrası Meclis'in gündemi "kripto varlıklar" olacak

 

Binance kurucusu Zhao'ya seyahat yasağı

 

Binance, SEC'in açtığı davanın iptal olmasını istedi

 

Binance'in pazar payı düşüşte

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)