BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaKripto ParalarBinance kurucusu Zhao'ya seyahat yasağı----

Binance kurucusu Zhao'ya seyahat yasağı

Binance kurucusu Zhao'ya seyahat yasağı
25 Ocak 2024 - 08:05 www.finansgundem.com

ABD'de federal yargıç, Binance kurucusu Zhao'nun BAE'ye seyahat etmesine izin vermedi

Yeni bir mahkeme dosyasına göre, geçtiğimiz ay bir federal yargıç, Binance kurucusu Changpeng "CZ" Zhao'nun hayatındaki bir kişinin "hastaneye kaldırılması ve ameliyatı" için Birleşik Arap Emirlikleri'ndeki (BAE) evine gitme talebini, ABD'ye dönüşü için Binance hisselerini teminat olarak göstermeyi teklif etmesine rağmen reddetti.

Zhao'nun avukatları 22 Aralık'ta Yargıç Richard Jones'a gönderdikleri mektupta, Binance'in iki yıl önceki son bağış toplama turuna göre öz sermayenin 4,5 milyar dolar değerinde olduğunu belirtti.

Mahkeme kayıtlarına göre Jones, 29 Aralık'ta bu taleple ilgili kapalı bir duruşma yaptı ve Zhao'nun seyahat talebini reddetti.

Yargıç, Jones aralık ayının başlarında da Zhao'nun BAE'ye seyahat etmesine izin verilmesi yönündeki bir başka talebi reddetmişti. Yargıç, Zhao'nun "muazzam servetinin" onu önemli bir kaçış riski haline getirdiğini söyledi.

Zhao, kasım ayında Seattle federal mahkemesinde, dünyanın en büyük kripto para borsası olan şirkette etkili bir kara para aklama karşıtı program yürütememekten suçlu bulundu. Binance davada 4,3 milyar dolar ceza ödemeyi kabul etti.

Savunması nedeniyle CEO'luk görevinden istifa eden Zhao'nun 23 Şubat'ta hüküm giymesi bekleniyor, ancak 175 milyon dolarlık serbest bırakma teminatıyla ABD'de serbest kaldı.

Binance, SEC'in açtığı davanın iptal olmasını istedi

 

Binance'a 4.3 milyar dolar kara para cezası

 

Binance eski CEO'su ABD dışına çıkamayacak

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)