BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaKripto ParalarBinance eski CEO'su ABD dışına çıkamayacak----

Binance eski CEO'su ABD dışına çıkamayacak

Binance eski CEO'su ABD dışına çıkamayacak
28 Kasım 2023 - 03:25 www.finansgundem.com

Seattle'daki ABD Bölge Mahkemesi Yargıcı Richard Jones, Binance'in eski CEO'su Changpeng Zhao'nun, hakkındaki inceleme talebi karara bağlanana kadar vatandaşı olduğu Birleşik Arap Emirlikleri'ne (BAE) dönmemesi gerektiğine hükmetti

ABD'de federal yargıç, dünyanın en büyük kripto para borsası Binance'e yöneltilen kara para aklama ve yaptırım yasalarını ihlal suçlamalarını kabul eden şirketin eski Üst Yöneticisi (CEO) Changpeng Zhao'un ülkede kalması gerektiğine karar verdi.

Seattle'daki ABD Bölge Mahkemesi Yargıcı Richard Jones, Binance'in eski CEO'su Changpeng Zhao'nun, hakkındaki inceleme talebi karara bağlanana kadar vatandaşı olduğu Birleşik Arap Emirlikleri'ne (BAE) dönmemesi gerektiğine hükmetti.

KAÇMA RİSKİ VAR

ABD hükümeti, geçen hafta, Binance'in kara para aklamayı önleme ve yaptırım yasalarını ihlal ettiği gerekçesiyle toplam 4,3 milyar dolar ceza ödeyeceğini açıklamıştı.

Changpeng Zhao, ABD hükümetiyle yapılan anlaşma kapsamında Binance CEO'luğundan ayrılmayı kabul etmişti.

Duruşması 23 Şubat'ta görülecek Changpeng Zhao, 175 milyon dolarlık kefalet karşılığında serbest bırakılmıştı. Avukatları, eski CEO'nun kaçma riski taşıdığına itirazda bulunarak seyahat edebilmesini istemişti.

ABD hükümeti ise BAE ile suçluların iadesi anlaşmasının olmaması nedeniyle Changpeng Zhao'nun ülkeye dönüşünün güvence altına alınamayabileceği görüşünde.

Binance'a 4.3 milyar dolar kara para cezası

 

Binance CEO’su suçlamaları kabul etti: Görevinden istifa edecek

 

ABD, Binance'den milyarlarca dolar istiyor

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)