BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaKripto ParalarBinance müşterilerinden "bağımsız emanetçi" talebi----

Binance müşterilerinden "bağımsız emanetçi" talebi

Binance müşterilerinden bağımsız emanetçi talebi
30 Ocak 2024 - 08:38 www.finansgundem.com

Binance, varlıklarını bağımsız bir emanetçide tutmak isteyen müşterilerin baskısına boyun eğdi

Binance, bazı büyük yatırımcıların varlıklarını İsviçre'nin Sygnum Bank ve Flow Bank gibi bağımsız bankalarda tutmalarına izin vermeye başladı. Daha önce, Binance müşterileri varlıklarını yalnızca borsada ya da web sitesinde "Binance Borsası'nın tek kurumsal saklama ortağı" olduğunu söyleyen saklama kuruluşu Ceffu aracılığıyla tutabiliyordu. ABD'li düzenleyiciler geçtiğimiz yıl Ceffu'yu "Binance ile ilişkili gizemli bir kuruluş" olarak tanımlamıştı.

Bir kripto ticaret firmasının başkanı, "Paramı Binance yerine bir İsviçre bankasına park etmeyi tercih ederim" dedi ve düzenleyicilerin gözetiminde olan bir emanetçiye para yatırmanın "teoride daha güvenli olduğunu" ekledi.

Financial Times'ın haberine göre, Binance, müşterileri ve bir banka saklayıcısı arasındaki bir anlaşmaya atıfta bulunarak, "karşı taraf riski öne çıkmadan çok önce, neredeyse iki yıl önce bir bankacılık üçlü taraf çözümünü araştırmaya ve geliştirmeye başladığını" söyledi. Banka isimleri hakkında yorum yapmayı reddetti ve "Karşı taraf riski, Binance'e özgü değil, sektörel bir sorundur" dedi.

Yatırımcılar, Binance'in rakibi FTX'in 2022'de çökmesinin ardından paralarını bir borsada bırakma riskinin arttığını ve binlerce yatırımcının parasının bu şirketin iflas işlemlerinde sıkışıp kaldığını söyledi.

Binance şunları söyledi: "Bu düzenleme, günümüzde kurumsal yatırımcılar için birincil endişe kaynağı olan karşı taraf riski sorununu doğrudan ele alıyor".

Binance, sektördeki tüm kurumsal yatırımcılar için bu endişeyi gideren, riski daha iyi yönetmelerine ve faaliyetlerini daha da ölçeklendirmelerine olanak tanıyan bir risk yönetimi çözümü başlattığını ve başarıyla uyguladığını da vurguladı ve ilgi gösteren bir dizi bankacılık ortağı ve kurumsal yatırımcı ile aktif olarak çalıştığını da sözlerine ekledi.

Sygnum, "mevcut ve potansiyel müşterilerinden bazıları tarafından kendisine yaklaşıldığını ve kripto borsalarında işlem yapmayı seçerken önemli karşı taraf riskiyle karşılaşmalarını önleyen bir çözüm tasarlamanın mümkün olup olmayacağının sorulduğunu" söyledi.

Dijital varlık bankası, "bu sayısız müşteri talebine dayanarak", "en büyük kurumsal müşterilerinin saklama ve alım satım karşı taraflarını ayırmalarına" yardımcı olduğunu ekledi. Ürününün tamamen piyasaya sürülmeden önce test edildiğini de sözlerine ekledi. Flow Bank yorum talebine yanıt vermedi.

Ceffu, kurumsal yapısının Binance'ten bağımsız olduğunu söyledi. Saklama işinin "Binance de dahil olmak üzere herhangi bir ortak borsadan ayrı hesap ve cüzdan sistemleriyle" inşa edildiğini de ekledi.

Binance kurucusu Zhao'ya seyahat yasağı

 

Binance, SEC'in açtığı davanın iptal olmasını istedi

 

Binance'in pazar payı düşüşte

 

Binance eski CEO'su ABD dışına çıkamayacak

 

Binance'a 4.3 milyar dolar kara para cezası

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)