BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaKripto ParalarBinance, Rusya pazarından tamamen çıkabilir----

Binance, Rusya pazarından tamamen çıkabilir

Binance, Rusya pazarından tamamen çıkabilir
29 Ağustos 2023 - 08:51 www.finansgundem.com

Binance, Rusya'dan tamamen çıkış sinyali verdi. Bir şirket sözcüsü yaptığı açıklamada, "Rusya'dan tamamen çekilme dahil tüm seçenekleri değerlendiriyoruz” ifadesini kullandı.

Ukrayna işgalinden bu yana Batılı ülkelerin yaptırımlarına maruz kalan Rusya'ya bir darbe de dünyanın en büyük kripto para borsası Binance'den gelebilir. Kripto borsası Rusya'da yasal risklerle karşı karşıya olduğu için bu ülkedeki faaliyetlerini yeniden değerlendiriyor.

Binance sözcüsü Wall Street Journal'a yaptığı açıklamada, borsanın Rusya'daki operasyonları için piyasadan tamamen çekilmek de dahil olmak üzere farklı seçenekleri değerlendirdiğini söyledi.

Hafta sonundan Binance, Rusya'da yaşayan müşterilerinin ruble hariç herhangi bir para birimiyle P2P (kişiden kişiye) işlemlerini yapmasını yasaklamıştı. Bu karara ilaveten usya Federasyonu'ndan başka ülkelerde yaşayan Rus kullanıcıların ruble, euro, dolar ve grivna ile işlemleri de yasaklandı.

Türkrus'un haberine göre kısıtlamala, WSJ'nin, "Batı yaptırımlarına uyma taahhüdüne rağmen Binance'in hala Rusların yurt dışına para transfer etmesine yardımcı olduğu" haberini yayınlamasının ardından getirildi.

Örneğin Binance, ABD yaptırım listesine dahil olan Sberbank ve Tinkoff kartlarını desteklemeye devam etti ve bunların adını "yeşil yerel kart" ve "sarı yerel kart" olarak değiştirdi.

Mayıs ayında ABD Adalet Bakanlığı'nın Binance hakkında soruşturma açtığı bildirşlmişti. Amerikalı yetkililer, Rus vatandaşlarının bu borsayı yaptırımları aşmak için kullandığından şüpheleniyordu.

Binance yaptığı açıklamada, "uluslararası toplum tarafından kara listeye alınan kişi, kuruluş, kuruluş ve ülkelerin" platforma erişimini reddederek "küresel yaptırım kurallarına uyduğunu" vurguladı.

P2P (eşler arası, "kişiden kişiye"), borsanın aracı olarak katılımı olmadan kullanıcıların birbirleriyle doğrudan ticaret yapması anlamına geliyor. Ruslar, askeri operasyonun başlamasından sonra büyük bankaların SWIFT ile bağlantısının kesilmesine ve uluslararası ödeme sistemleri Visa ve Mastercard'ın çekilmesine yol açan yaptırımlar nedeniyle kripto para birimi hizmetlerini daha sık kullanmaya başladı.

Mart ayında Binance, yaptırımlar nedeniyle Rusların ABD doları ve euro cinsinden P2P işlemlerine erişimini kapatmıştı ancak işlemler hâlâ AB dışında kayıtlı tüzel kişiler aracılığıyla gerçekleştirilebiliyordu. Borsa, Nisan 2022'de Rusların 10 bin euoronun üzerinde değerde kripto varlıklara sahip olmasını yasakladı ancak bir yıl sonra kısıtlama kaldırıldı.

Binance, Rus bankalarıyla çalışmayı bıraktı

 

Binance Çin yasağını deldi

 

SEC'ten Binance çıkışı

 

Binance için Avrupa'da işler iyi gitmiyor

 

Binance'a bir şok daha

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)