BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaKripto ParalarBinance Çin yasağını deldi----

Binance Çin yasağını deldi

Binance Çin yasağını deldi
02 Ağustos 2023 - 08:55 www.finansgundem.com

Binance’in yasaklı Çin piyasasında aylık 90 milyar dolar değerinde işlem yaptığı iddia edildi

Wall Street Journal (WSJ) gazetesi, dünyanın en büyük kripto borsası Binance'in, 2021 yılında kripto para ticaretini yasadışı ilan eden Çin'de tek bir ayda 90 milyar dolarlık kripto para ile ilgili varlık ticareti gerçekleştirdiğini iddia etti.

Ekonomim'de yer alan habere göre, gazete haberini Binance verileri ile borsanın mevcut ve eski çalışanlarına dayandırdı. WSJ, işlemlerin Çin'i Binance'in açık ara en büyük piyasası haline getirdiğini ve çok büyük traderların alım satımları hariç dünya çapındaki hacmin %20'sini oluşturduğunu belirtti.  

Soruşturmalar devam ediyor

Binance'in kökü Çin'e dayanıyor. Ancak dünyanın en büyük kripto borsası 2017'de düzenleyici kurumların baskısı artınca Çin anakarasından çekildi.

Binance’in başı ABD’li düzenleyici kurumlarda dertte. Kripto para borsası hakkında, Emtia Vadeli İşlemler Ticaret Komisyonu (CFTC) ve Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) gibi ABD'li düzenleyiciler soruşturmalar yürütüyor.

CFTC, Binance'e yasadışı bir borsa ve sahte bir uyum programı yürüttüğü gerekçesiyle mahkemeye verdi. SEC de Binance ile üst düzey yöneticisi (CEO) Changpeng Zhao'ya borsanın işlem hacimlerini yapay olarak şişirdiği, müşteri fonlarını yönlendirdiği, ABD'li müşterileri platformundan kısıtlayamadığı ve piyasa gözetim kontrolleri konusunda yatırımcıları yanılttığı gerekçesiyle dava açtı.

Binance, Almanya başvurusunu geri çekti

 

SEC'ten Binance çıkışı

 

Binance CEO'su CZ: Sayılar yanlış, hala yeni alımlar yapıyoruz

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)