BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaTeknolojiBill Gates 'mikroçip' iddialarına cevap verdi----

Bill Gates 'mikroçip' iddialarına cevap verdi

Bill Gates 'mikroçip' iddialarına cevap verdi
16 Şubat 2021 - 17:21 www.finansgundem.com

Aşı çalışmalarına verdiği destek sebebiyle hakkında çıkan 'komplo teorilerini' saçmalık olarak nitelendiren Bill Gates, 2022’ye dek tüm dünyada koronavirüse karşı aşılamaların tamamlanabileceğini söyledi.

Salgına karşı geliştirilen aşıların, yeni tip koronavirüsün (Kovid-19) mutasyona uğramış varyantlarına karşı da etkili olacağını belirten Microsoft'un kurucusu Bill Gates, gelişmiş ülkelerdeki aşılamaların da yıl sonuna dek tamamlanacağına inandığını belirtti.

Gates, Alman televizyon kanalı ARD'de 17 Mart'ta yayınlanacak olan bir programa röportaj verdi. Yoksul ülkelerdeki aşı kampanyaları ile ilgili olarak da Gates, "Dünyanın geri kalanı için büyük cömertlik gerekecek. Bunu başarırsak 2022'ye kadar tüm dünya aşılanma tamamlanmış olur" diye konuştu.

DW Türkçe'nin haberine göre; aşı çalışmalarına verdiği destek nedeniyle hakkında çıkan komplo teorilerini de değerlendiren Bill Gates, insanları neden gözetim altında tutmak isteyebileceğini anlayamadığını belirterek, sosyal medyada, koronavirüs aşısı ile insanlara çip yerleştirileceği yönündeki söylentiler hakkında, "Mikroçiplerle aşılar arasındaki bağlantıyı ise hiç anlamıyorum" ifadesini kullandı. Gates, "Bazı iddialar o denli saçma ki kendimize, 'buna yanıt vermek zorunda mıyım?' diye sormamız lazım" açıklamasında bulundu.

"Aşı kampanyaları nedeniyle servetim her yıl küçülüyor"

Dünyanın en zengin kişilerinden biri olan Bill Gates, koronavirüs salgınından maddi anlamda faydalandığı yönündeki iddiaları da reddetti. Aşı çalışmaları için sarfettiği çabanın tamamen gönüllülük esasına dayandığını ifade eden Gates, "Benim servetim her yıl, bu aşı kampanyalarına şu anda yatırım yapan vakıf nedeniyle küçülüyor" ifadelerini kullandı.

Bill Gates ve eşinin kurduğu Bill & Melinda Gates Vakfı'nın aşı geliştirme çalışmalarına şu ana dek 1.7 milyar euro civarında kaynak aktardığı belirtiliyor.

Bill Gates uyardı: Kovid-19'dan kurtulmak çok daha kolay

 

Gates’in kızı aşı yaptırdı, "minnettarım" dedi

 

Komplo teorilerine Bill Gates’ten yanıt

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)