BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBiden duyurdu: ABD 10 milyon adet Pfizer'ın Kovid-19 ilacını satın aldı----

Biden duyurdu: ABD 10 milyon adet Pfizer'ın Kovid-19 ilacını satın aldı

Biden duyurdu: ABD 10 milyon adet Pfizer'ın Kovid-19 ilacını satın aldı
18 Kasım 2021 - 19:16 www.finansgundem.com

ABD Başkanı Joe Biden, Pfizer'ın geliştirdiği ve Gıda ve İlaç İdaresinin onayı için bekleyen, ağızdan alınan korona virüs ilacından 10 milyon adet satın aldıklarını duyurdu

ABD Başkanı Joe Biden,  Pfizer'ın bu ay başında yaptığı açıklamada geliştirdiği antiviral ilacın KOVİD-19'a yakalanan kişilerin hastaneye yatırılma ve ölüm riskini ciddi anlamda azalttığının altını çizdi.

Söz konusu ilacın şu anda Gıda ve İlaç İdaresi (FDA) onayını beklediğini vurgulayan Biden, "Ancak ben Amerikan halkına yeterli tedarikin sağlanması için acil adımlar attım. Bugün Pfizer'ın antiviral KOVİD-19 ilacından 10 milyon adet satın aldığımızı ve bu ilaçların bu yıl bitmeden ve 2022 içinde dağıtılacağını duyurmaktan gurur duyuyorum." değerlendirmesini yaptı.

10 milyon ilaç için 5,29 milyar dolarlık anlaşma

Biden, "ilaçların herkes için erişilebilir ve ücretsiz olması için de gerekli hazırlıkları yaptığını" belirterek söz konusu ilacın salgınla mücadelede kendilerine ivme kazandıracağını ancak hâlâ en güçlü silahlarının aşılar olduğunun altını çizdi.

Pfizer, 10 milyon adet ilacın teslimi için ABD hükûmetiyle 5,29 milyar dolarlık bir anlaşma yaptıklarını açıkladı.

Şirketten yapılan açıklamada, FDA’nın onay vermesi halinde bu yıl içinde ilacın teslimatının başlayacağı belirtildi.

Pfizer FDA'e başvurmuştu

ABD'li ilaç firması Pfizer, 16 Kasım'da KOVİD-19'a karşı geliştirdiği ağızdan alınan ilacın orta ve yüksek riskli hastalarda kullanılması için FDA'e başvurmuştu.

Söz konusu ilaç, FDA'dan onay alması halinde "Paxlovid" adıyla birkaç hafta içinde satışa sunulacak ve ilk etapta sadece aşı yaptırmamış kişilerin tedavisinde kullanılacak.

Pfizer, daha önce ilacının orta ve yüksek riskli hastalarda hastaneye yatış ve ölüm oranlarını yüzde 89 azalttığını açıklamıştı.

ABD'li bir diğer ilaç şirketi Merck ise 11 Ekim'de KOVİD-19'a karşı geliştirdiği ilaca acil kullanım onayı verilmesi için FDA'ya başvurmuştu.

İngiltere, Merck’in ürettiği "Molnupiravir" isimli ilacın kullanımına onay veren ilk ülke olmuştu.

Merck, Molnupiravir’in virüse yeni yakalanmış kişilerde hastaneye yatış ve ölüm riskini yüzde 50 düşürdüğünü bildirmişti.

Alman Gelecek Ödülü’ne BioNTech kurucuları layık görüldü

 

En yetkili kurum duyurdu: BioNTech iddiası çürütüldü!

 

Biden: Görüşme çok iyi geçti, 4 ayrı çalışma grubu kuruldu

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)