BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAlman Gelecek Ödülü’ne BioNTech kurucuları layık görüldü----

Alman Gelecek Ödülü’ne BioNTech kurucuları layık görüldü

Alman Gelecek Ödülü’ne BioNTech kurucuları layık görüldü
17 Kasım 2021 - 22:24 www.finansgundem.com

Bu yıl 25'incisi verilen Alman Gelecek Ödülü korona virüs aşısını geliştiren Uğur Şahin, Özlem Türeci, Christoph Huber ve Katalin Kariko'nun oldu

Almanya Cumhurbaşkanlığından yapılan yazılı açıklamada, Frank-Walter Steinmeier'in 250 bin euro değerindeki ödülü Berlin'de BioNTech şirketi kurucuları Uğur Şahin ve Özlem Türeci ile Christoph Huber ve Katalin Kariko'ya takdim ettiği ifade edildi.

Açıklamada, bilim insanları ekibinin, mRNA üzerinde yıllarca süren araştırmalara ve KOVİD-19'un katlanarak yayılacağına dair öngörüye dayanarak virüse karşı aşı geliştiren ilk kişiler oldukları vurgulandı.

"BioNTech COVID-19'a karşı mücadelede bir dönüm noktası"

Federal Eğitim ve Araştırma Bakanı Anja Karliczek, ödüle ilişkin yaptığı açıklamada, BioNTech'in pandemide elde ettiği başarının çığır açıcı ve ilham verici olduğunu söyledi.

Güvenli ve etkili bir aşının geliştirilmesiyle BioNTech araştırmacıları dünya çapında milyonlarca insanın hayatını kurtardı ve onların ciddi hastalıklardan korunmasına katkıda bulundu. Böylece BioNTech, bir yıl içinde COVID-19 pandemisine karşı mücadelede bir dönüm noktası oluşturdu. Bu başarıya, uzun yıllara dayanan araştırma fonumuzla katkıda bulunabildiğimiz için gurur duyuyorum.

Almanya'da Cumhurbaşkanı, seçkin araştırma ve geliştirme projelerini Alman Gelecek Ödülü ile onurlandırıyor.

Uğur Şahin ve Özlem Türeci'den ezber bozan sözler!

 

Uğur Şahin ve Özlem Türeci'den Turkovac aşısı hakkında açıklama

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)