BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisBDDK'da şok gelişme----

BDDK'da şok gelişme

BDDK'da şok gelişme
17 Ocak 2014 - 16:06 www.finansgundem.com

BDDK Başkan Yardımcısı Ozan Cangürel ve iki daire başkanı görevden alındı

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BBDK) Başkan Yardımcısı Ozan Cangürel ile 2 daire başkanının görevden alındığı öğrenildi.
AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, Ozan Cangürel'in yanı sıra BDDK'da görevli Denetim Daire Başkanları Faik Atay ile Utku Tosun da  görevden alındı.

İNCELEME İDDİASI!

Bugün Akşam'da yer alan haberde Gülen’in "BDDK’da adamlarımız var" açıklamasının kurumu harekete geçirdiği ve inceleme başlatıldığı ifadelerine yer verilmişti. İnceleme sonucunda olayla ilgisi bulunan kişiler görevden alınacak denildi.

İşte o haber;

Cemaat lideri Fethullah Gülen'in "BDDK'da adamlarımız var" dediği öne sürülen ses kayıtları hakkında Kurum inceleme başlatacak. İnceleme başlatılması kararı bugün yapılacak toplantıda netleşecek. İnceleme sonucu ses kaydında adı geçen kişilerin iddia edilen bağlantıları tespit edilirse, kişiler görevden alınacak.

Ozan Cangürel kimdir?

Ozan Cangürel, 1974'de Frankfurt'ta doğdu. Lisans eğitimini Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nde tamamlayarak, 1998'de Hazine Müsteşarlığı Bankalar Yeminli Murakıpları Kurulu'nda Bankalar Yeminli Murakıp Yardımcısı olarak meslek hayatına başladı.
2002 yılında Bankalar Yeminli Murakıplığı'na atandı. 2008 yılında ABD'de İllinois Üniversitesi'nden Finans alanında Master derecesini aldı. 2011 yılında Marmara Üniversitesi Bankacılık ve Sigortacılık Enstitüsü'nden ''Basel II Kapsamında Kredi Riskinin Ölçümünde Otorite Etkinliği: Türkiye İçin Bir Model Önerisi'' tezi ile Doktora derecesini aldı.
2009 yılında BDDK'da Risk Yönetimi Daire Başkanı olarak atandı. Ayrıca Türkiye Bankalar Birliği'nde kurulmuş Risk Merkezi'nde de Yönetim Kurulu üyeliği görevini yapıyor.
Değişik gazete ve dergilerde bankacılık, Basel Standartları ve risk yönetimi konularında bir çok makalesi yayımlanan ve İngilizce ve Arapça biliyor.
Cangürel, evli ve 2 erkek çocuk babasıdır.

 

YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • bddk dan tetikçi çıkmaz17 Ocak 2014 17:00

    bddk devlet geleneğinin en üst düzeyde temsil edildiği, kararların rüzgara göre değil objektif kriterlere göre verildiği bir kurumdur.Güzel ülkemizde rüzgarın çok hızlı yön değiştirdiği ve hayatın uzun olduğu ayrı bir gerçektir. Kurumdaki Kıdemli çalışanlar bunu çok iyi bilirler.

  • ...17 Ocak 2014 16:50

    devlette temayül önemlidir, ah almamak önemlidir...

  • ...17 Ocak 2014 16:46

    devlette temayül önemlidir, ah olmamak önemlidir...

  • .17 Ocak 2014 16:28

    Bilindiği kadarıyla BDDK başkanı da Asya Finans'ın eskiden genel müdür yardımcısıydı.

  • Murat17 Ocak 2014 16:26

    Bir bankanın devlet eliyle batırılmasına göz yummadığı için görevden alındığı aşikar.. öyle bir dönemde yaşıyoruz ki görevini yaparsan görevden alınıyorsun!

  • Hayretler içinde seyrediyoruz17 Ocak 2014 16:19

    halka açık hisselerinin yarısından fazlası yabancılarda olan bir bankanın devlet eliyle açık açık batırılmaya çalışılması karşısında : elveda yabancı yatırımlar. neyimiz varsa dolara mı yatırsak ?

  • Makamlar geçici17 Ocak 2014 16:13

    Hayırlısı olsun. Makamlar geçicidir zaten. Yerine kimin geleceği önemli.