BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBaykal'a önemli görev!----

Baykal'a önemli görev!

Baykal'a önemli görev!
08 Haziran 2015 - 07:14 www.finansgundem.com

77 yaşındaki Deniz Baykal'ın, en yaşlı üye sıfatıyla TBMM Başkanı seçimine kadar geçici başkan sıfatıyla Meclis'e başkanlık etmesi bekleniyor

Dört siyasi partinin  temsil edileceği 25. Dönem Parlamentosu'nda, CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal ile MHP İstanbul Milletvekili Murat Başesgioğlu, Parlamento'nun en kıdemli  vekilleri olacak. 77 yaşındaki Baykal'ın, en yaşlı üye sıfatıyla TBMM Başkanı  seçimine kadar geçici başkan sıfatıyla Meclis'e başkanlık etmesi bekleniyor.
 
AA muhabirinin derlediği bilgilere göre, AK Parti, CHP, MHP ve HDP 25.  Dönem'de renkli ve ilginç isimlerle temsil edilecek.
 
AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu ile MHP Genel  Başkanı Devlet Bahçeli'nin seçim bölgeleri değişmedi. Davutoğlu Konya'dan,  Bahçeli de yine Osmaniye'den seçildi. Daha önce İstanbul Milletvekili olan CHP  Genel Başkanı Kemal Kılıçaroğlu İzmir, Diyarbakır ve Hakkari'den Milletvekili  olan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ise bu kez İstanbul'dan  milletvekili seçildi.
 
77 yaşındaki Deniz Baykal, Meclis'in en yaşlı üyesi olarak Meclis  Başkanı seçimine kadar TBMM'nin geçici başkanlığını üstlenecek. Baykal, aynı  zamanda Meclis'in en eski vekilllerinden biri olma özelliğini de koruyacak.  Baykal;15, 16, 18, 19, 20, 22, 23 ve 24. dönemlerde milletvekili olarak  Parlamento'da yer aldı.
 
Meclis'in bir diğer kıdemli milletvekili ise Murat Başesgioğlu oldu.  18. Dönem'den beri Meclis'te olan ve farklı partilerde yer alan Başesgioğlu, 25.  Dönem Parlamentosu'na MHP İstanbul Milletvekili olarak girdi.
 
72 yaşındaki MHP İstanbul Milletvekili Ekmeleddin İhsanoğlu ile 72  yaşındaki HDP Mersin Milletvekili seçilen Dengir Mir Mehmet Fırat da Meclis'in  diğer yaşlı üyeleri oldu.
 
Meclis'in ilginç isimleri

 
Kamuoyunun Ergenekon davası ile tanıdığı Dursun Çiçek CHP'den, Avrupa  Alevi Konferderasyonu Başkanı Turgut Öker HDP'den İstanbul Milletvekili seçildi.
 
Müzisyen Uğur Işılak AK Parti'den, eski milli futbolcu Saffet Sancaklı  MHP'den seçilirken; bağımsız olarak seçimlere giren İstanbul Milletvekili Hakan  Şükür ise bu kez başarılı olamadı.
 
25. Dönem Parlamentosu'na hiçbir bağımsız aday milletvekili olarak  giremedi.
 
Eski İçişleri Bakanı Efkan Ala Erzurum'dan, Başbakan Yardımcısı Numan  Kurtulmuş Ordu'dan ilk kez milletvekili seçildi. AK Parti Genel Başkan  Yardımcıları Süleyman Soylu Trabzon, Yasin Aktay Siirt, Abdulhamit Gül Gaziantep,  CHP Genel Başkan Yardımcıları Murat Özçelik ve Mehmet Bekaroğlu İstanbul'dan,  Selin Sayek Böke ise İzmir'den Milletvekili seçildi.
 
Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz bu kez Bingöl yerine Diyarbakır'dan  seçildi. Yılmaz, AK Parti'nin Diyarbakır'daki tek temsilcisi oldu.
 
Eski Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Mustafa İsen, Cumhurbaşkanı  Recep Tayyip Erdoğan'ın Başdanışmanı ve konuşma metinlerini kaleme alan Aydın  Ünal ile danışmanlarından Ali İhsan Arslan, TBMM Başkanı Cemil Çiçek'in özel  kalem müdürlüğünü yapan Mücahit Durmuşoğlu, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun  danışmanlarından Ali Sarıkaya ile Ertan Aydın da milletvekili seçildi.
 
Bir süre Meclis dışında kalan eski Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı  Zeki Çakan MHP Zonguldak, eski Kültür Bakanı Fikri Sağlar CHP Mersin, eski Maliye  Bakanı Zekeriya Temizel CHP İzmir Milletvekili olarak yeniden Parlamento'ya  girmeyi başardı.
 
Eski Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, eski Türkiye Esnaf ve  Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Birlikleri Merkez Birliği Başkanı  Abdülkadir Akgül de farklı kesimlerin temsilcisi olarak Meclis'te yer alacak.
 
Farklı kesimlerin temsilcileri de Meclis'te
 
Bazı milletvekillerinin ise seçim bölgeleri değişti. Bunlar arasında  yer alan HDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan Iğdır'dan İstanbul'a, Leyla Zana  Diyarbakır'dan Ağrı'ya, Ertuğrul Kürkçü Mersin'den İzmir'e kaydırıldı. HDP'nin  Ankara'dan seçilen tek ismi Sırrı Süreyya Önder oldu. Abdullah Öcalan'ın yeğeni  Dilek Öcalan ile Ermeni temsilcilerden Garo Paylan HDP'den, Markar Esayan AK  Parti'den, Selina Özuzun Doğan CHP'den, Süryani temsilcilerinden Erol Dora  HDP'den, Romanların temsilcisi Özcan Purçu da CHP'den milletvekili seçildi.
 
Eski Diyarbakır Belediye Başkanı Osman Baydemir, eski Ordu Belediye  Başkanı Seyit Torun, eski Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın,  eski Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, eski Gaziantep  Büyükşehir Belediye Başkanı Celal Doğan, eski Tunceli Belediye Başkanı Edibe  Şahin, İzmir Buca eski Belediye Başkanı Cemil Şeboy ile İzmir Bornova eski  Belediye Başkanı Kamil Okyay Sındır da milletvekili oldu. Eski Şişli Belediye  Başkanı Mustafa Sarıgül ise seçilemedi.
 
Akademisyenler Mazhar Bağlı, Mithat Sancar, Hüseyin Yayman, Osman Can  ve Ümit Özdağ, Yazar Orhan Miroğlu ile Muhsin Kızılkaya, hukukçu Reşat Petek,  geçen dönem yeni Anayasa çalışmalarına katılan HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı  Meral Daniş Beştaş da yeni dönemin milletvekilleri oldu.
 
Gazeteciler Tuncay Özkan, Utku Çakırözer, Mustafa Balbay, Şamil  Tayyar, Enis Berberoğlu ve Eren Erdem de milletvekili olarak Meclis'e girdi.
 
Kadın temsilciler
 
Konya'dan milletvekili seçilen ve başörtüsü yasağını AİHM'e taşıyan  Leyla Şahin Usta, Uludere'de öldürülenlerin yakınlarından Ferhat Encü, Sivas  Madımak katliamında yaşamını yitiren Şair Metin Altıok ile yazar Füsun Akatlı'nın  kızı olan Zeynep Altıok Akatlı,  eski Avrupa Parlamentosu Milletvekilliği yapan  Feleknaz Uca, hukukçu Şenal Sarıhan, uzun yıllar AK Parti Kadın Kolları  Başkanlığı'nda görev yapan Ayşe Keşir, başörtüsü için mücadele eden Hüda Kaya ile  Seher Akçınar Bayar, Meclis'in yeni isimleri oldu.
 
Eski Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz MHP Uşak, eski Maliye Bakanı  Müsteşarı Naci Ağbal AK Parti Bayburt,  eski Borsa İstanbul'un Başkanı İbrahim  Turhan ise AK Parti İzmir milletvekili seçildi.

Aynı ailenin üyelerinden Celadet Gaydalı HDP Bitlis'ten milletvekili  seçilirken, AK Parti adayı olarak seçimlere giren Edip Safter Gaydalı ise  milletvekili olamadı.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)