BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisBaşkentgaz bilmecesi!----

Başkentgaz bilmecesi!

Başkentgaz bilmecesi!
09 Şubat 2013 - 18:56 www.finansgundem.com

Başkentgaz Genel Müdürü, kurumun hiç özelleştirme olmayacakmış gibi çalıştığını ve bu yıl 25-30 milyon lira yatırım planladığını açıkladı

Başbakan'ın 25 Ocak'ta yapılan ihalenin ardından iptal sinyali verdiği Başkentgaz'ın Genel Müdürü İbrahim Halil Kırşan, gazetecilerin sorularını yanıtladı.
'HİÇ ÖZELLEŞMEYECEK GİBİ ÇALIŞIYORUZ'
Kırşan ''Bugüne kadar hiç özelleşmeyecekmiş gibi gelen talepleri en iyi şekilde karşılamaya çalışıyoruz. Bu senenin ihtiyacını karşılamak amacıyla önümüzdeki iki ay içerisinde büyük bir alt yapı yatırımı için ihaleye çıkacağız. İnşallah bütün Ankara'nın ihtiyacını karşılayacak şekilde iki ay içerisinde ihaleyi sonuçlandıracağız. Nisan ayında da Ankara Alt Yapı Koordinasyon Merkezi'nin yasağı kalkınca çalışmalara başlamak için sahaya ineceğiz.'' dedi.
Abone sayısında 1 milyon 420 bine ulaştıklarını vurgulayan Kırşan, doğalgaz dağıtım hacminin 3,6 milyon metreküp olduğunu ifade ederek, Türkiye'de İGDAŞ'dan sonra ikinci büyük şirket olduklarını kaydetti.
''Yaklaşık bu yılki yatırım hedefimiz 25- 30 milyon lira olacak'' diyen Kırşan, 80 ila 100 bin arasında da bir abone potansiyeline ulaşmayı planladıklarını söyledi.
Başkentgaz ihalesinde en yüksek teklifi 1 milyar 162 milyon lira ile Torunlar Gıda vermiş, Başbakan Erdoğan ihalenin ardından bir önceki ihalede 1,5 milyar dolar teklif alındığını hatırlatarak "Şimdi 1.5 milyar doları yakaladığın yerde 1.1 milyar dolar verilirse, bunun hesabı sorulmaz mı? Türkiye bu kadar güçlü bir noktada olmuşken, enerjide bu kadar güçlü bir yere gelmişken, 'Nasıl oluyor da bunu 1.1 milyar dolara veriyorsun' demez misin?" demişti.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)