BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBanka & Kredi KartlarıBankalardan kredi kartı atağı----

Bankalardan kredi kartı atağı

Bankalardan kredi kartı atağı
01 Haziran 2013 - 08:43 www.finansgundem.com

Ücretsiz kredi kartı zorunluluğu getirilmesi öncesinde Gümrük Bakanı Yazıcı’nın verdiği sinyalle bankalar harekete geçti

AİDATSIZ kredi kartı zorunluluğu getirilmesinin öncesinde Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı’nın konuya ilişkin yaptığı açıklamalarla bankalar teker teker atağa geçti. Şekerbank, ING ve HSBC ücretsiz kredi kartını hizmete sokarken, TEB’in ve Denizbank’ın aidatsız kartı da yolda. Finansbank, Garanti Bankası, Akbank’ın ise halihazırda ücretsiz kredi kartı mevcut. Geçtiğimiz günlerde Tüketicinin Korunması Hakkındaki Kanun tasarı taslağı Bakanlar Kurulu’na sunularak, bankaların hiçbir ücret alınmayan bir kartı tüketicinin hizmetine sunmak zorunda olduğu karara bağlandı.
Hizmet tabana yayılacak
Geçtiğimiz hafta HSBC Concept’i piyasaya sunan HSBC Genel Müdür Yardımcısı Taylan Turan “Müşterilerimize şeffaf, açık ve içten hizmet verme ilkemiz doğrultusunda bir süredir yeni ürünler geliştiriyoruz. Bunun son örneği de HSBC Concept kart” dedi. Şekerbank Genel Müdür Yardımcısı Abdurrahman Özciğer ise “Bankacılık hizmetlerimizi geniş bir tabana yaymayı hedefliyoruz. Yeni ürünümüz ile yıllık kart ücreti ödemek istemeyen müşterilerimize çözüm sağlıyoruz” diye konuştu.
Denizbank ve TEB’de çalışma başladı
-Şekerbank: Şekerbank kredi kartı müşterilerine sunulan Şeker Kart, yıllık kredi kartı uygulamasını sona erdiriyor. Yıllık ücret ödemeden nakit taşıma riskinden kurtulma şansı yakalayan Şeker Kart sahipleri, kayıp/çalıntı sigortası avantajına da sahip olabilecek. Şeker Kart’ın sunduğu ek kart özelliği ise, kart sahiplerine diledikleri yakınlarını bu imkanlardan faydalandırma olanağı tanıyor. Şeker Kart sahipleri ayrıca, kredi kartlarıyla yurt içindeki ve yurt dışındaki POS’lardan alışveriş yapabilecek ve tüm ATM’lerden nakit avans çekebilecek.
-ING: Pegasus Havayolları ile işbirliğine giden ING Bank, kredi kartı aidatı olmayan ING Pegasus Plus Kartı hizmete sundu. Kart ile aynı anda bonus ve UçuşPuan kazanmak mümkün olacak.
-HSBC: HSBC Türkiye’nin, yeni hizmete sunduğu HSBC Concept için kredi kartı ücreti ve yıllık aidat ödenmeyecek. HSBC Concept kredi kartı sahipleri ayrıca taksit ve nakit puan imkanından faydalanırken, seçtikleri kampanya ve hizmetlerden yararlandıkça ödeme yapacak.
-Finansbank: Aidatsız kredi kartı FIX Card ürünü standart kredi kartı özelliklerine sahip. Tüketiciler FIX Card ile harcamalarını taksitlendirebiliyor ve üye iş yerlerinde yapacakları alışverişlerde ParaPuan kazanabiliyor.
-Akbank: Kullanıcıya dilediği kampanyaya katılma ya da katılmama özgürlüğü getiren kredi kartı Free’de yıllık kart üyelik aidatı ödemek gerekmiyor. Kart sahipleri ayrıca, Axess’in üye işyerlerinde sunduğu taksit ve chip-para fırsatlarından da yararlanabiliyorlar.
-Garanti Bankası: Banka’nın 18-25 yaş arası gençlere yönelik geliştirdiği ‘Bonus Genç’ kredi kartında yıllık kart ücreti yok. Temassız ödeme özelliğine sahip kredi kartıyla taksit fırsatının yanı sıra, tüm harcamalar için taksit, ek taksit ve işlem erteleme imkanlarından bir SMS’le yararlanılıyor.
-Denizbank: Aidatsız kart üzerinde çalışmalarını sürdüren banka, yaz aylarında ürünü piyasaya sunmaya hazırlanıyor.
-TEB: Aidatsız kredi kartı üzerindeki çalışmalarını tamamlayan banka ay sonunda ürünü hizmete sunmuş olacak.
ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)