BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBankalara sanal dolandırıcılık zararlarını telafi çağrısı----

Bankalara sanal dolandırıcılık zararlarını telafi çağrısı

Bankalara sanal dolandırıcılık zararlarını telafi çağrısı
05 Kasım 2020 - 17:42 www.finansgundem.com

Tüketicileri bilgilendirmeyi amaçlayan Which? isimli İngiliz web sitesi, bankalara sanal dolandırıcılık mağduru olan müşterilerinin zararlarını telafi etme çağrısında bulundu

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Tüketicileri bilgilendirmeyi amaçlayan Which? isimli İngiliz web sitesi, bankalara sanal dolandırıcılık mağduru olan müşterilerinin zararlarını telafi etme çağrısında bulundu. İngiltere’nin en büyük tüketici örgütü Which?, Action Fraud verilerine göre, bu yöntemle yapılan dolandırıcılığın geçtiğimiz 16 milyon sterlinlik zarara neden olduğunu söyledi.

Tüketici hakları savunucusu, dolandırıcıların Microsoft ya da BT gibi tanınmış şirketlerin teknik çalışanları olduklarını iddia ederek, milyonlarca sterlin kayba neden olduklarını ifade etti.

Dolandırıcılar bu yöntemle, mağdurları uzaktan erişim yazılımları yüklemeye ikna ederek, hesaplara ve kişisel bilgilere erişim sağlıyor.

Action Fraud’a göre, son 12 ayda, 14,893 yazılım dolandırıcılığı bildirildi. Finextra’nın haberine göre, bildirilen vakaların kayıpları, bu dönemde 16,5 milyon sterline ulaştı.

Which? bu tür dolandırıcılık vakalarına maruz kalan müşterilerin zararlarının bankaları tarafından karşılanması gerektiğini iddia ediyor. Örgüt, birçok kişinin zararlarının bankalar tarafından telafi edilmediğini ve başvurularının reddedildiğini söyledi. Bankalar yapılan ödemelerin onaylanmış olduğunu ya da kullanıcının ihmali bulunduğunu iddia ediyor.

Which? hükümete de çağrıda bulunarak, mevcut koşullar altında gönüllülük esaslı işleyen banka transferi dolandırıcılıklarının telafisinin, yeni bir yasa tarafından düzenlenmesi gerektiğini söylüyor. Bu yasa, hesaplar arası para transferi yapan tüm ödeme sağlayıcıları kapsayan açık standartlar getirmeli.

Which? Editörü Jenny Ross, “her yıl sanal dolandırıcılıkla milyonlarca sterlin kayıp yaşanıyor. Dolandırıcılık mağdurları için, bu şekilde kaybedilen paranın miktarı hayatlarında büyük yıkımlara neden olabilir” dedi.

Açıklamasının devamında, “Which? bankalara, bu dolandırıcılık yönteminin mağduru olan tüm suçsuz müşterilerinin zararlarını telafi etme çağrısında bulunuyor. Aynı zamanda hükümetin de mağdurlar için açık standartlar ve korumalar sağlayan yeni bir yasa getirmesini talep ediyor” ifadelerini kullandı.

İspanyol bankalarından dijital kimlik hamlesi

 

BBVA piyasayı Amazon teknolojisiyle izleyecek

 

Büyük teknoloji şirketlerinin umudu Biden zaferi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)