BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkİspanyol bankalarından dijital kimlik hamlesi----

İspanyol bankalarından dijital kimlik hamlesi

İspanyol bankalarından dijital kimlik hamlesi
05 Kasım 2020 - 17:34 www.finansgundem.com

İspanya’da bankacılık sisteminde çığır açacak blockchain bazlı bir dijital kimlik uygulaması için sona yaklaşılıyor. Mayıs 2021’de uygulamaya girecek dijital kimlik form doldurmayı tarihe karıştıracak

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

İçerisinde, Santander, Libra Bank, Bankia, Caixa Bank ve BME gibi bankaların da dahil olduğu önde gelen on İspanyol şirketi blockchain teknolojisini kullanarak kendi kendini yöneten bir dijital kimlik modeli sunmayı planlıyor.

Dalion olarak adlandırılan projenin konsept testleri tamamlandı ve Mayıs 2021’de gerçek üretim ortamında kullanıma sunulması amacıyla ikinci seviye geliştirme ve testleri yapılıyor.

Kendi kendini yöneten kimlik, kullanıcıların kişisel verilerini tek bir dijital kimlikte topluyor. Kişisel veriler ilgili şirketlerin tarafından desteklenen ve kullanıcıların kendi mobil cihazlarında depolanan tek bir dijital kimlikte toplanıyor. Kullanıcılar bir form doldurmaları gerektiğinde basitçe dijital kimliklerini paylaşmayı seçebiliyorlar. Örnek vermek gerekirse kullanıcılar bir araba kiralamak için ya da bir sigorta başvurusunda bulunmak için diğer kuruluşlarca doğrulanmış verilerle kolayca işlem yapabiliyorlar.

Proje, katılımcı kuruluşlar arasında kullanıcı kimliklerinin aktarılmasını işleme yöntemi Ethereum ve Quorum blockchain altyapısını kullanan Alastria dijital kimlik modeline dayanmaktadır. Çok sektörlü bir İspanyol konsorsiyumu olan Alastria büyük şirketler, KOBİ’ler, kamu kurumları ve akademik kurumlar da dahil olmak üzere 600 ortaktan oluşmaktadır.

BBVA piyasayı Amazon teknolojisiyle izleyecek

 

BBVA yeni kartıyla gövde gösterisi yaptı

 

ING: Biden başkan olursa euro yükselir

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)