BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkBBVA piyasayı Amazon teknolojisiyle izleyecek----

BBVA piyasayı Amazon teknolojisiyle izleyecek

BBVA piyasayı Amazon teknolojisiyle izleyecek
05 Kasım 2020 - 17:06 www.finansgundem.com

Avrupa’nın dev bankalarından BBVA veri dağıtım ağını geliştirmek için Amazon’un internet hizmetleriyle anlaştı

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

BBVA piyasa veri dağıtım ağını Amazon Web Hizmetleri’ne taşıdı. Banka bu sayede kurumsal ve yatırım bankacılığı biriminin hisse senetleri alanında ölçekli bir platform sağlayarak geniş çaplı veri izleme imkanı elde edecek.

BBVA’nın yeni veri dağıtım platformu ‘BBVA C-Fit’, Amazon’un internet hizmetleri için kullandığı teknolojilerle Bloomberg’in Amazon’un hizmetleri üzerinden oluşturduğu piyasa verilerini (B-Pipe) birleşerek bulut sistemleri aracılığıyla piyasa verilerine gerçek zamanlı veri ulaşımına imkan veriyor.

Finextra’nın haberine göre yeni platform hisse senedi birimlerinin tüm işlem süreçlerine ev sahipliği yapabiliyor. Platform fiyat belirlemek için piyasa verilerinin işaretlenmesi ya da yönetilmesi, risklerin yönetilmesi veya dağıtımdaki ürünlerin toplu fiyatlandırılmasının elektronik kanallar üzerinden yapılabilmesini sağlıyor.

Amazon’la birlikte veri hizmetleri oluşturan Bloomberg Kurumsal Veriler işletmesinin Küresel Bulut Stratejisi Başkanı Cory Albert, “Finans endüstrisinde bulut sistemlerinin benimsenmesi gerçek zamanlı sunulan güvenilir, yüksek kalite verilere erişimin evrimleşmesi şeklinde gerçekleşti. B-Pipe’ın piyasa verilerine zahmetsizce ulaşacak olan BBVA’nın geliştirme ekipleri şirket içi ortamda elde edilmesi oldukça zor analitik verileri sağlayarak projelerini ölçekleme üzerine odaklanabilirler” dedi.

BBVA yeni kartıyla gövde gösterisi yaptı

 

ING: Biden başkan olursa euro yükselir

 

FED seçim kaosunu uzaktan izleyecek

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)