BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemTürkiye ve Çin'in Rusya'ya ihracatı yaptırımlara takılıyor----

Türkiye ve Çin'in Rusya'ya ihracatı yaptırımlara takılıyor

Türkiye ve Çin'in Rusya'ya ihracatı yaptırımlara takılıyor
03 Mayıs 2024 - 09:45 www.finansgundem.com

Hem Türkiye'nin hem de Çin'in Rusya'ya ihracatının da düşüş yaşanıyor. Para transferlerinde yaşanan bazı sıkıntılar ise ticaretin etkilenmesindeki en önemli etkenlerden.

Yılın ilk çeyreğinde Türkiye'nin Rusya'ya ihracatı yüzde 34 oranında azaldı. Novıye İzvetiya portalı, Çin'in Rusya'ya ihracatının da düşüşe geçtiğini yazıyor. Her iki ülkenin ihracatına etki eden temel sorun ikincil yaptırımlar endişesiyle bankaların para transferlerine karşı çıkardığı engeller olarak gösterildi.

2024 martında Çin ile Rusya arasındaki ticaretin hacminin de yüzde 15 azaldığı bildiriliyor. Portal büyük bankaların Rusya ile ticaret kapsamında yapılan transferlere kapıyı kapatmasından sonra Çinli ihracatçıların sınıra yakın şehirlerdeki küçük tarım bankalarını ve bazı "yeraltı şemalarını" kullanmaya çalıştığını aktardı.

Portal hem Türkiye'nin, hem de Çin'in ihracatında Rusya pazarının payının yüzde 3,2 ve 3 seviyelerinde olduğuna dikkat çekti. Buna göre Rusya'nın enerji ürünleri için pazarsız kaldığının farkında olan bu ülkeler, Rusya'ya ihracatta frene basmakta tereddüt etmiyor. (Turkrus)

ABD, Rusya yaptırımlarına 31 Çinli şirketi daha ekledi

 

ABD'den Rusya'ya yeni yaptırım: 4 Türk şirketi listede

 

Ukrayna ve Rusya İstanbul'da barışın kıyısından dönmüş

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)