BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkBankalar Rusya hasarını hafifletmek istiyor----

Bankalar Rusya hasarını hafifletmek istiyor

Bankalar Rusya hasarını hafifletmek istiyor
16 Mayıs 2022 - 08:25 www.finansgundem.com

Rusya’nın Ukrayna’yı işgal girişimi sonrası çok uluslu şirketlerin terk ettiği Rusya’da finans kurumları da harekete geçti.


Uluslararası finansal yaptırımlar, batılı bankaları Rusya'ya sırt çevirmeye zorlarken bu hamlenin bankacılık devlerine milyarlarca dolara mâl olacağı tahmin ediliyor.

UniCredit ve Citi ise hasarı azaltmak için Rus kurumlarıyla varlık takası düşünüyor. Financial Times'ın haberine göre, Rusya'dan çıkarken ağır zararlardan kaçınmaya çalışan UniCredit SpA ve Citigroup'un Rus finans kurumlarıyla varlık takası yapmayı araştırdıklarını söyledi.

UniCredit, CEO'su Andrea Orcel'in Mart ayında ülkeden çekilmeyi düşündüğünü açıklamasından bu yana Rus finans kurumlarından yerel yan kuruluşunu satın almak için birkaç teklif aldı.

Citigroup, Amerika Birleşik Devletleri merkezli büyük bankaların uluslararası çeşitliliği en fazla olanı.

FT'ye göre UniCredit, Rusya'nın en zengin adamlarından ve ABD, İngiltere veya Avrupa Birliği tarafından yaptırım uygulanmayan bir oligark olan Vladimir Potanin'in sahibi olduğu yatırım şirketi Interros grubundan bir teklif aldı, ancak İtalyan bankası teklifi reddetti.

Batılı bankalar, Rusya-Ukrayna’yı savaşı nedeniyle Rusya’ya gelen yaptırımlar yüzünden ülkeden çekilmeye hazırlanırken, bu hamlenin bankalara maliyetinin toplamda 10 milyar doları bulması bekleniyor.

İtalyan bankacılık grubu Unicredit Rusya'daki olası zararını karşılamak için 1,3 milyar euro ayırırken, ülkedeki işinin sona ermesi durumunda banka 5,3 milyar euroluk zarara uğrayabilir. Ülkede 4 bin çalışanı ve 2 milyon müşterisi bulunan banka, 17 yıldır Rusya’da faaliyet yürütüyor.

Fransız banka Societe Generale, iseilk çeyrek için, çoğunlukla Ukrayna’daki savaşla bağlantılı 561 milyon euroluk zarar karşılığı ayırdı. 18 milyar dolarlık riski bulunan bankanın Rusya’da 3,1 milyon müşterisi olduğu belirtildi

İsviçre bankası UBS de Avrupa’daki Ruslardan 100 bin eurodan fazla mevduat kabul edilmesini yasaklayan AB ve İsviçre kuralları nedeniyle varlık yönetimi bölümündeki varlıkların yüzde 0,7’sinin etkilediğini duyurdu.

Unicredit, Rusya'dan ayrılıyor mu?

Citigroup’un Rusya’da seçeneği kalmadı

Citi’nin 9,8 milyar dolarlık Rusya sorunu

Societe Generale yüzlerce kişiyi işten çıkarıyor

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)