BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkBankacılar hapse girebilir----

Bankacılar hapse girebilir

Bankacılar hapse girebilir
16 Haziran 2014 - 15:53 www.finansgundem.com

İngiliz Hazinesi Başkanı George Osborne, piyasalarda manipülasyon yapan bankacıları hapis cezalarıyla tehdit etti

Piyasa manipülasyonuna karşı iki yönlü bir savaş başlatan Osborne, Hazine, İngiltere Merkez Bankası (BOE) ve Mali Yürütme Otoritesi (FCA) ile birlikte mali piyasaların işleme biçimiyle ilgili olarak bir yıl süreli bir ortak değerlendirme süreci başlattıklarını doğruladı.

Osborne ayrıca döviz, emtia ve sabit gelir piyasalarındaki manipülasyon girişimlerinin de ceza gerektiren suç kapsamına alınacağını taahhüt etti.

Bu yeni önlemler, İngiltere’de geçen yıl kabul edilen ve faiz usulsüzlüğü konusunda suçlu bulunan kıdemli bankacıların yedi yıla kadar hapisle cezalandırılabileceklerini öngören mali hizmetler yasının kapsamını genişletiyor.

Söz konusu yasa 2008 mali krizinden sonra ülkenin bankacılık sektöründe yapılan bir dizi reformun parçası olarak çıkartılmıştı. Yasa ayrıca İngiltere’yi AB’nin piyasadaki suistimallere karşı kapsamını geliştirdiği bir mevzuattan da ayırıyor.

Denetim ve uyumluluk teknolojileri sağlayıcısı Smarts’ın ürün yönetimi küresel başkanı Bill Nosal, “Maliye bakanı adil ve verimli piyasaların esas olduğuna ilişkin net bir mesaj verdi ve elindeki iki kaldıracı öne sürdü. Burada piyasaların adil ve resmi olması hayati bir önem taşıyor,”dedi.

Mali suç danışmanı ve Londra Metropolitan Polisii’nin dolandırıcılık birimi eski detektiflerinden Rowan Bosworth-Davies ise yeni düzenlemelerin İngiltere’de yerleşik olmayan bankacıların hapsedilmesini mümkün kılamayacağını ileri sürerek “Yani kurallar göz boyama niteliğinde olacak ve tehdit izlenimi vermek üzere tasarlanacak. Fiiliyatta uygulanabilir olduğunu sanmıyorum. Kaldı ki halihazırda daha iyi sonuç alabileceğimiz yasalarımız var. Yeni yasalara ihtiyacımız yok,” diye konuştu.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)