BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisBanka müşterileri bu mesaja dikkat!----

Banka müşterileri bu mesaja dikkat!

Banka müşterileri bu mesaja dikkat!
19 Kasım 2015 - 16:11 www.finansgundem.com

Cep telefonuna bankadan gönderilmiş gibi 'Hesabınızdan şüpheli para çekilmiştir, iptal için gönderilen linke tıklayın' mesajı hesapları boşalttı

Dolandırıcıların yeni yöntemi akıllara durgunluk verdi. Bankaların numarasını kullanarak  'Hesabınızdan şüpheli para çekilmiştir, iptal için gönderilen linke tıklayın' mesajını gören banka müşterileri, panik haliyle linklere tıklamaları hesaplarının boşalmasına sebep oldu.
Mağduriyetlerin artmasına ve şikayetlerin çoğalmasına istinaden konuyla ilgili ulkehaber.com'dan Giray Topçular'a açıklamalarda bulunan Tüketici Sorunları Derneği Genel Başkanı Aydın Ağaoğlu, sanal alemin dolandırıcı kaynadığını, herkesin dikkatli olması gerektiğini, hatta sanal alemde karşısında babası bile olsa güvenmemesi gerektiğini aktardı.
Ağaoğlu, Son zamanlarda bankaların görünümünü ve onların e-posta adreslerini taklit eden bazı sahtekârların, gönderdikleri e-postalarla ve kısa mesajlarla kendi kurguladıkları sitelere yönlendirme yaparak, bu tuzağa düşen vatandaşların tüm bilgilerini ele geçirdiklerini ve tüketicinin hesap ve banka bilgileri, var ise paralarını çektiklerini veya hesabı şifreleyerek tekrar eski bilgilerine kavuşmak istiyorsan bize para ödemelisin, gibi taleplerde bulunduklarını dile getirdi.

'YETERLİ ÖNLEM ALINMIYOR'

Türkiye'nin en büyük özel bankasından kendisine de tuzak mail geldiğini ve bankayı arayarak bilgilendirmeyi yaptığını dile getiren Ağaoğlu, " Ne yazık ki bilişim suçlarıyla mücadelede polis ve savcı yeterince etkin önlem alamıyor. Çünkü dolandırıcılar yurtdışı bağlantılarıyla bu sahtekarlığı yapıyorlar. Yetkililerimizin uluslararası alanda iş birliği yapması gerekiyor " dedi.

'MAĞDUR OLANLAR HAKLARINI ARASIN, ÇEVRESİNİ BİLGİLENDİRSİN'

En iyi önlemin sosyal medyada hiç bir şeye güvenmemek olduğunu dile getiren Ağaoğlu, paralarını kaptıran tüketicinin mutlaka Cumhuriyet Savcılığı'na başvurması gerektiğini, ayrıca dolandırıcılığı yapan kurum veya kişiler belliyse, dolandırılan bedelin iadesi için Tüketici Hakem Heyetlerine veya Tüketici Mahkemeleri’nde hak araması gerektiğini, Mümkünse basın yayın mecralarında ellerinden geldiği kadar haberi duyurarak diğer tüketicilerin mağduriyetini önleyebileceklerini aktardı.

'SOSYAL MEDYADA BU TUZAĞA DİKKAT EDİN!'

Cep telefonlarına gelen SMS'in dışında, günün çoğunu geçirdiğimiz sosyal medyada da gerçekleşen dolandırıcılıklara karşı uyarıda bulunan Ağaoğlu, tanıdığımız insanların kılığına girerek, onlar adına mesaj atıp sizden şifre istediklerini ve verdiğiniz şifre ile sizin adınıza operatörünüzün ödeme yaptığını ve bunun sonucunda siz farkına varmadan da haftalık bu aboneliklerin devam edip, ücret kesimi gerçekleştirildiğini aktaran Ağaoğlu, "babanız dahi olsa hiçbir bilgi vermeyin sosyal medyada kimseye güvenmeyin" dedi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)