BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkBanka hisselerinden çıkış sürüyor----

Banka hisselerinden çıkış sürüyor

Banka hisselerinden çıkış sürüyor
04 Aralık 2013 - 06:50 www.finansgundem.com

Dünyanın en sağlıklı ve karlı bankaları olmalarına rağmen yatırımcılar hisselerden uzaklaşıyor

Çin bankalarının performans dışı kredilerine yönelik karamsarlık etkili Çin bankaları kendi açıklamalarına göre dünyanın en sağlıklı ve en karlı bankaları gibi görünüyor. Ancak yatırımcılar bu konuda ikna olmamış gibi, çünkü banka hisselerinden çıkış devam ediyor. Performans dışı kredilerin toplam krediler içindeki payı toplam kredilerin yüzde 1'i olarak hesaplanıyor. Dünya bankası verilerine göre, geçtiğimiz yıllarda gerileme eğilimini sürdüren bu oran dünyanın en düşüklerinden biri. 
Bunlara rağmen ülkenin önde gelen bankalarının piyasa değeri/defter değeri oranı son bir kaç yıldır geriliyor. Bu gerileme Çin bankalarının kredi kalitelerindeki bozulmaya yönelik endişeleri yansıtıyor. Mizuho Securities'in bankacılık analistleri "İnsanlar performans dışı krediler oranına yönelik ciddi bir karamsarlık içinde. Piyasa bu hareketi ile şunu demek istiyor: Biz Çin'deki kredi kalitesinin izlediği trende güvenmiyoruz" ifadelerini kullandı.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)