BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkBank of America’dan dev blockchain yatırımı----

Bank of America’dan dev blockchain yatırımı

Bank of America’dan dev blockchain yatırımı
30 Temmuz 2021 - 17:54 www.finansgundem.com

Bank of America 300 milyon dolarlık blockchain fonlama turuna katılan dev isimler arasında yer aldı.

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Perşembe günü düzenlemelere tabi olan bir blockchain altyapı platformu Paxos, Bank of America’nın 300 milyon dolarlık D serisi fonlama turunda yer aldığını açıkladı. İlk olarak nisan ayında açıklanan fonlama turunda banka PayPal, kripto türev borsası FTX ve Coinbase gibi bilinen yatırımcılar arasında yer aldı. Fonlama Oak tarafından yönetildi ve sonucunda Paxos’un değeri 2,4 milyar dolara ulaştı.

Şirket çeşitli yatırım fonlarının sonucunda 540 milyon dolar yatırım çekti. Forbes’un haberine göre bu yatırım Bank of America’nın 2021’in mayıs ayında Paxos’un borsa işlemlerinde aynı gün içinde onay imkanı tanıyan hizmetine katıldığını açıklamasının ardından ortaya çıktı. Ağ üzerindeki diğer iş birlikçiler arasında Credit Suisse ve Japon bankası Nomura da yer alıyor.

Yeni yatırımcıları açıklayan Paxos CEO’su Charles Cascarilla, “küresel finansal sistemin yeniden oluşturulması için yeni bir piyasa altyapısına ihtiyaç duyulan teknolojik bir dönüşümün başlangıcındayız” dedi. Açıklamasının devamında “Paxos açık, erişilebilir ve dijital ekonomiye imkan tanıyacak düzenlemelere tabi olan altyapıyı inşa etmek için inovatif teknoloji kullanıyor. Bu alanı biz tanımlıyoruz ve bu piyasa liderleriyle birlikte çözümlerimizi büyütmekten heyecan duyuyoruz” ifadelerini kullandı.

Bunlara ek olarak Bank of America dijital varlıklara ve kripto paralara giderek yakınlaşıyor. finansgundem.com'un derlediği bilgilere göre banka temmuz ayında giderek yükselen varlık sınıfını ve kullanım alanlarını analiz etmek için bir araştırma ekibi kurdu.

16 Temmuz’da bankanın seçili müşteriler için Bitcoin vadelilerinde işlem imkanı tanıyacağı söylendi. Bu hamleyle birlikte Bank of America tüketici talepleriyle birlikte dijital varlıklar alanına yönelen diğer finansal hizmetler şirketlerinin arasında yer aldı. State Street yakın zamanda dijital varlıklara özel bir birim oluşturdu.

Forbes’a yaptığı açıklamada, şirketin Başkan Yardımcısı ve Küresel Alternatif Ürün Çözümleri Başkanı Jenn Tribush, “dijital dünyada gerçekleşen inovasyon ile bir köprü görevi göreceğiz ve müşterilerimizin bu yeni paradigma içerisinde bulunma ihtiyacına çözüm getireceğiz” dedi.

Bankalar yoksul ve başarıya aç mezunları işe almalı

 

Goldman Sachs’ın kırmızı çizgisi aşı

 

ABD şirketlerinde aşı zorunluluğu yaygınlaşıyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)