BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkBank Asya'da spekülasyon sonlanmıştır!----

Bank Asya'da spekülasyon sonlanmıştır!

Bank Asya'da spekülasyon sonlanmıştır!
04 Şubat 2015 - 11:09 www.finansgundem.com

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, "Bank asya kararın yorumlanacak bir yanı yok, bir spekülasyon sonlanmıştır" açıklamasında bulundu

FINANSGUNDEM.COM

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Merkez Bankası ve Bank Asya'ya yönelik önemli açıklamalarda bulundu. 

Dün akşam Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK), Bank Asya’nın yönetim kurulunu belirleyen imtiyazlı payın yüzde 63’lük bölümünün Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) tarafından kullanılmasına karar verdi.

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci dün akşam alınan bu Bank Asya kararı için 'yapılması gereken yapılmıştır' dedi. İşte Zeybekçi'nin Bank Asya'ya yönelik o açıklamaları;

Bank asya kararın yorumlanacak bir yanı yok, tamamen teknik bir çalışmadır, kuralların bir sonucudur. Yapılması gereken yapılmıştır diye düşünüyorum, bir spekülasyon sonlanmıştır.

MERKEZ PİYASANIN ARKASINDAN GİDİYOR

Zeybekci, Merkez Bankası ile ilgili olarak, “Hükümetin faiz konusundaki görüşü belli, MB piyasanın arkasından gidiyor dedi”

Ekonomi Bakanı şöyle devam etti: "Türkiye'nin bu faiz maliyetlerini ödemesine gerek yok. Herkes sorumluluklarını bir kez daha düşünsün. Kur artışı endişesi son derece yersiz, dünyaya bakarak, piyasalara bakarak hareket etmek gerekir" dedi.
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • uzman04 Şubat 2015 11:29

    bu adam nasıl ekonomi bakanı oldu anlamıyorum. Faiz, enflasyon, büyüme, işsizlik, döviz kurları ilişkisinden zerre kadar anladığını düşünmüyorum.