BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisAzeriler banka için geliyor!----

Azeriler banka için geliyor!

Azeriler banka için geliyor!
16 Mart 2013 - 09:21 www.finansgundem.com

Asya ve Körfez devlerinin ardından Azeri bankaları da rotasını Türkiye'ye çevirdi

Uluslararası finansın merkezi olma yolunda ilerleyen İstanbul'un cazibesine Azeri bankaları da dayanamadı. Ortadoğu ve Uzakdoğu Asya ülkelerinin Türkiye'deki bankacılık yarışına Azeriler de katıldı.
Sabah'tan Kerim Ülker'in haberine göre, geçen yıl Türkiye'ye şube açarak giren ilk Azeri bankası Texnika'nın ardından, ülkenin en önemli finans kuruluşlarından Paşa Bank kolları sıvadı. İki ülke arasında gelişen ticaret ve Türkiye'deki Azeri yatırımlarının arttığını gören Bakü merkezli Paşa Bank, Türkiye'de faaliyet göstermeye karar verdi. Ülkenin en büyük inşaat firmalarından Paşa Group'un sahibi olduğu bankanın Yönetim Kurulu Başkanı Farid Ahdunov, Türkiye'yi izlemeye aldıklarını ve çalışma başlattıklarını söyledi. Önceki gün bankanın 2012 yılı finansal sonuçlarını açıklayan Ahdunov, "Türkiye'nin büyüyen ekonomik durumu ve gelişen iş çevresi var. Bizim için cazip fırsatlar sunuyor" dedi. Hali hazırda Türk firmalarla çalıştıklarını anlatan başkan, "Türkiye'de bankacılık alanında faaliyet göstermek istiyoruz. Hedefimiz ilişkimizi artırmak" diye konuştu.
KAPİTAL BANK'IN DA SAHİBİ
2007'de kurulan Paşa Bank, finansal anlamda Azerbaycan'ın en büyük ikinci bankası. Sermayesi 239 milyon dolar olan banka, 2011'de 731 milyon dolar olan aktiflerini geçen yıl yüzde 26 artırarak 918 milyon dolara çıkardı. Sigortacılık alanında da faaliyet gösteren grubun bünyesinde bir banka daha bulunuyor. Şirket, Kapital Bank'ın da ana hissedarı konumunda.
1.190 AZERİ FİRMASI VAR
Azeri finans piyasasının Türkiye'ye olan ilgisi son dönemde artan ticaret hacmine bağlı olarak yükseliyor. Türkiye'de 2010'da 136 Azeri sermayeli şirket kuruldu. Bu rakama 2011'de 190, geçen yıl ise 167 yeni firma eklendi. 30 bin yabancı şirketin olduğu Türkiye'de Azeri sermayeli firma sayısı da bin 190'a ulaştı. Kamu fonu SOFAZ, Finans ve gayrimenkul yatırımlarını artıracağını açıklarken, ISR Holding, emlak ve turizme yatırım yapıyor.
2020'DE HEDEF 20 MİLYAR DOLAR
Türkiye ile Azerbaycan arasındaki ticaret hacmi yaklaşık 3.5 milyar dolar civarında. Geçen yıl Bakü'ye ziyarette bulunan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bu rakamın 2015'te 10 milyar, 2020'de 20 milyar dolara çıkabileceğini söyledi.
ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)