BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaEmlakAXA'nın 800 milyon euroluk ofise dönüş bahsi----

AXA'nın 800 milyon euroluk ofise dönüş bahsi

AXA'nın 800 milyon euroluk ofise dönüş bahsi
08 Nisan 2021 - 17:51 www.finansgundem.com

Fransız fon şirketi AXA ofis binalarını yenilemek için 799 milyon euroluk fon biriktirdi. Biriktirilen bu yüksek meblağ pandemi sonrası çalışanların ofislere geri döneceği iddiasını da taşıyor

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Dünyanın en büyük varlık yöneticilerinden birisi olan AXA, modern çalışma alanlarına olan talebin salgından sonra geri döneceğine dair bahse girerek Avrupa'da modern ofisler geliştirmek için neredeyse 1 milyar euroluk topladı.

Fransız fon şirketi AXA Investment Managers'in bir parçası olan Axa IM Alts, İngiltere, Almanya ve Fransa'ya odaklanarak Avrupa'da konuşlanacak ofis yatırımları için 799 milyon euro fon biriktirdi.

Financial Times’ın haberine göre yatırımın büyük kısmı büyük şehirlerdeki ofisleri finanse edecek ve geri kalanı konut gelişimine harcanacak.

Axa IM Alts'ın Geliştirme ve Katma Değerli Fonlar Başkanı Ian Chappell, "Bu tür bir geliştirme stratejisini başlatmak için ofislerde bir gelecek olduğuna inanmalısınız" dedi.

Şirket, "gelecekteki çalışma alışkanlıklarıyla uyumlu yüksek kaliteli, esnek ofis alanı" geliştirmeyi ve düşük karbon emisyonlu ofislere artan talebi karşılamayı hedefliyor. Yatırım portföyü, Londra’nın en büyük ofis bloğu olan 22 Bishopsgate'i de içeren bir biçimde genişletilecek.

Chappell konuyla ilgili açıklamasında, "Kiracılar, geleceğin binalarının ESG (çevresel, sosyal ve kurumsal) gereksinimlerini nasıl karşılayacağı konusunda çok daha fazla endişeliler. Bu yapılar yatırımcıların ilk satın almak isteyecekleri türden olacak" ifadelerine yer verdi.

Yüksek özellikli, şehir merkezi ofisleri ekonomik krizler sonrasında kurumsal yatırımcıları çekme eğiliminde. Zira uzun kiralama süreleri ve iyi sermayelendirilmiş kiracılar istikrarlı bir gelir akışını temsil ediyor.

Ancak finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre pandeminin insanların çalışma şeklini altüst ettiği ve çalışanların işyerlerine olan bağlarını kesildiği göz önüne alındığında, konut geliştiricileri yönünde bu sefer her şeyin farklı olabileceğine dair endişeler söz konusu.

Emlak şirketi Savills'in Avrupa Ticari Mülkiyet Araştırmaları Başkanı Mat Oakley konuyla ilgili, "Bu yıl korona virüs sebebiyle hiçbir gayrimenkul yatırımcısıyla yaptığım görüşmelerde ofis merkezlerinin çok sessiz olduğunu konuşmadığım olmadı" ifadelerine yer verdi.

Geçtiğimiz yıl boyunca yapılan bir dizi çalışan anketi, işe geri dönmek güvenli olduğunda bile evde çalışmaya yönelik iştahın arttığını gösteriyor. Bu durum eski tip ve daha az talep edilen ofis stoklarında kriz yaşanabileceği şüphelerine yol açıyor.

Chappell, Tüm bu 12 ay süresince değerini yitirmekte olan ofisler göz önüne serildi. Kaçınılmaz olarak ofisleri kullanabilmek için yenileme çalışmaları üzerinde daha fazla baskı olacaktır açıklamasında bulundu.

Sigorta şirketi Aegon’un satışı çıkmaza girdi

 

Aviva Investors patronlara daha az maaş istiyor

 

Forbes'in milyarderler listesinde kripto sektöründen 12 isim

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)