BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaSigorta - BES ve HayatSigorta şirketi Aegon’un satışı çıkmaza girdi----

Sigorta şirketi Aegon’un satışı çıkmaza girdi

Sigorta şirketi Aegon’un satışı çıkmaza girdi
08 Nisan 2021 - 14:57 www.finansgundem.com

Aegon’un Avusturyalı sigorta şirketi Vienna Insurance Group’a satılması işlemi Macaristan pazarında tıkandı. Macaristan İçişleri Bakanlığı sigorta şirketinin yabancı bir şirkete satılmasını reddeden bir kararname yayınladı

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Geçtiğimiz Kasım ayında Hollandalı sigorta şirketi Aegon, Macaristan, Polonya, Romanya ve Türkiye'deki sigorta, emeklilik ve varlık yönetimi işletmelerinin Vienna Insurance Group AG'ye (VIG) satıldığını duyurmuştu. Insurance Business’ın haberine göreyse şimdi anlaşma Macaristan pazarında tıkandı.

VIG, Macaristan İçişleri Bakanlığı’nın Aegon şirketlerinin bir yabancı yatırımcı tarafından satın alınmasını reddedildiğini bildiren bir kararname yayınlandığını bildirdi. VIG konuyla ilgili daha ayrıntılı bir açıklama yapmadı.

Aksaklıklara tepki gösteren Avusturyalı sigorta şirketi, şu ifadelere yer verdi: "Onay sürecinin bir parçası olarak Vienna Insurance Group Ocak 2021'den bu yana sorumlu Macaristan Maliye Bakanı ile yapıcı görüşmeler gerçekleştiriyor. Kararname, bugüne kadarki görüşmelerin seyriyle çelişiyor. Vienna Insurance Group bu sorunun yakın gelecekte olumlu bir şekilde çözülmesini bekliyor.”

Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre, CEO Elisabeth Stadler bir başka açıklamasında, VIG'nin 1996 yılına dayanan Macaristan'daki varlığını vurguladı. Stadler, "Macaristan ile olan bağlarımız tarihsel olarak büyüdü ve her zaman karşılıklı takdirle karakterize edildi. Çeyrek asırdır Macar ekonomisine başarıyla yatırım yapıyoruz” ifadelerine yer verdi.

Bu arada, gelişmeyi takip eden Aegon, satış işlemini kapatmak için VIG ile çalışmaya devam edeceğini söyleyerek kendi sürümünü yayınladı.

Ray Sigorta’nın sahibi Aegon’u satın aldı

 

Aviva Investors patronlara daha az maaş istiyor

 

Özgür Erdoğan AvivaSA GMY görevine getirildi

 

AXA, Generali'ye geçen eski yöneticisini transfer ediyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)