BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaSigorta - BES ve HayatAXA’dan pil yangını tiyatrosu: Aküsü olmayan Tesla alev aldı----

AXA’dan pil yangını tiyatrosu: Aküsü olmayan Tesla alev aldı

AXA’dan pil yangını tiyatrosu: Aküsü olmayan Tesla alev aldı
01 Eylül 2022 - 11:18 www.finansgundem.com

AXA, akü yangını riskini göstermek için Tesla marka bir araçla halka açık çarpışma testi gerçekleştirdi ancak araçta akü yoktu.

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Dünyanın en büyük sigorta şirketlerinden AXA, kaza anında aküden kaynaklı bir yangın riskine dikkat çekmek için halka açık bir çarpışma testi gerçekleştirdi ancak araçta akü yoktu. Tuhaflık bununla da kalmadı. AXA, sahnelediği çarpışma testinde elektrikli araç üreticisi Tesla’nın bir modelini kullandı.

Güvenlik nedeniyle gerçek pil kullanmadık

Insurancebusinessmag’den Jen Frost’un haberine göre, AXA, yaptığı açıklamayla, güvenlik endişesi nedeniyle gerçek bir pil kullanmak yerine piroteknik bir yangın sahnelendiğini kabul etti. Patlama özelliğine sahip olan piroteknik malzemeler, genellikle işaret fişeği ve benzeri ürünlerin yapımında kullanılıyor.

Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre, AXA yaptığı açıklamada, bir elektrikli aracın alt kısmında oluşan hasardan kaynaklanabilecek bir ünite yangını tehlikesine işaret etmeyi hedeflediğini ifade etti. AXA, açıklamasında, sahnelediği çarpışma gösterisinde, elektrikli araçlarda oluşacak yangınlarla ilgili sorunlara dikkat çekmek istediğini de belirtti.

“Neyse ki, elektrikli otomobillerde ve konvansiyonel yanmalı motorlarda yangınlar çok nadirdir” denilen açıklamayla AXA, sahnelediği gösteride, Tesla marka bir otomobil kullanmasının da bilinçli bir tercih olduğunu itiraf etmiş oldu. Ancak sorun, aracın içinde gerçek pil olmamasıydı.

Ateşe verirsen her şey yanar

AXA tarafından sahnelenen çarpışma videosunda Tesla marka bir aracın bir rampadan çıkmaya çalışırken devrildiği ve bir süre sonra alev aldığı gözleniyor.

Yaklaşık 500 kişinin katıldığı gösterinin videosunun yayınlanmasının ardından, Teslerati yazarı ve Tesla hissedarı Johnna Crider yaşanan tuhaflığı tespit etti. Crider ‘korku, belirsizlik ve şüphe’ örneği olarak nitelediği bu gösteride, alev alacağı iddia edilen bir nesne olmadan test yapılıyor olmasındaki tuhaflığı dikkat çekti. “Bir şeyin alev aldığını nasıl iddia edebilir ve sonra o nesne olmadan bir test gerçekleştirebilirsin?” diye soran Crider, “Dürüst olmak gerekirse ateşe verirsen her şey yanacaktır” diyerek, AXA’nın gerçekleştirdiği gösterinin sahteliğine vurgu yaptı.

Dünyanın en garip dublörü

Yeni Zelanda merkezli araba incelemecisi Gavin Shoebridge de paylaştığı sosyal medya gönderisinde dublör olarak içinde akü olmayan bir Tesla aracının kullanılmasını ‘garip’ olarak nitelendirdi. Shoebridge, “Sigorta şirketi AXA, bir Tesla aracının pilini çıkararak alevler içinde yandığını gösteren bu inanılmaz gösteriyi hazırladı. Tek sorun bu gösterinin yüzde 100 tiyatro ve yüzde 500 tuhaf olması ” diyerek konunun vahametinin altını çizdi.

Dünyada hızla küçülen AXA Türkiye yönetiminde değişim

 

Sigortacı AXA hızla küçülüyor

 

AXA’ya yatırımcı yanıltma davası geri çekildi

 

Musk, Tesla hisselerini satmaya devam ediyor

 

Otopilot Tesla kaza yaptı: 1 ölü

 

Düşündüğü her dakika Tesla'ya 1 milyon dolar kazandırıyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)