BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaSigorta - BES ve HayatAXA’ya yatırımcı yanıltma davası geri çekildi----

AXA’ya yatırımcı yanıltma davası geri çekildi

AXA’ya yatırımcı yanıltma davası geri çekildi
29 Kasım 2021 - 10:47 www.finansgundem.com

Pennsylvania merkezli hukuk şirketi Dodaro Matta & Cambest ile AXA XL’ın yan şirketi Catlin Insurance arasındaki yatırımcı yanıltma savaşı, hukuk şirketinin davayı geri çekmesiyle son buldu.

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Pennsylvania merkezli bir hukuk şirketi ve avukatları, AXA XL’ın yan şirketi Catlin Insurance Company ile, sigorta şirketine karşı açılan dava nedeniyle ortaya çıkan önyargıları ortadan kaldırmak için anlaşmaya vardı. Dodaro Matta & Cambest PC ve şirketin iki eski eski avukatına 2019 ve 2020 arasında altı farklı dava açıldı. Davaları açan yatırımcılar hukuk şirketinin eski müşterileri Robert Irey ve Jonathan Freeze tarafından dolandırıldığını iddia etti.

Hem Irey hem de Freeze Alternative Energy Holdings’e (AEH) yatırım konusunda baskı yaptı. Ancak altı şikayete göre, Dodaro Matta & Cambest, Freeze’in 2017 yılında menkul kıymetler yatırımı yapmasının yasaklandığını yatırımcılara bildirmedi. Insurance Business’ın haberine göre davalarda aynı zamanda şirketin yatırımcıları AEH CEO’su Kevin T. Carney’in 2016 yılında dolandırıcılık ve sahtecilik suçlarıyla hüküm giydiği konusunda bilgilendirmediği de iddia edildi.

Bununla birlikte eski yatırımcılar yatırımlarından elde ettikleri getirileri alamadıkları konusunda da endişelerini dile getirdi. Bunun karşılığında Dodaro Matta & Cambest ve iki eski avukatı 2020’nin şubat ayında Catlin Insurance Company’e kendilerine açılan altı davayı kapsayacak şekilde dava açtı. Hukuk şirketi yatırımcılarından Michael Geller’ın iddiası üzerinde 31 Temmuz 2019’da Catlin’i uyardığını öne sürdü.

finansgundem.com'un derlediği bilgilere göre avukatlar Geller’ın 21 Mayıs 2019 tarihinde AEH’e bir mektup göndererek şirkete yatırım yapma konusundaki baskıların menkul kıymetler yasalarını ihlal ettiğini ve Dodaro Matta & Cambest’in sorumlu tutulabileceğini söylediğini belirtti. Dava dosyalarına göre Dodaro Matta & Cambest 2017 sonbaharında AEH’i temsil etmeyi bıraktı. Ancak Catlin şirketin ve avukatların davaları, Dodaro Matta & Cambest’in poliçesinin sona ermesinin ardından açtığını iddia etti.

Buna ek olarak, poliçe döneminde davalara konu olabilece herhangi bir iddianın da bulunmadığını söyledi. Law360 açıklama için Catlin, Dodaro Matta & Cambest ve iki avukata ulaştı ancak taraflardan anlaşmaya yönelik açıklama gelmedi.

Garanti BBVA'dan tüzel müşterilerine kolaylık

 

Jeffrey Epstein'e aracılık yapmakla suçlanan Ghislaine Maxwell'in davası başlıyor

 

O firmanın ürünlerinde benzen tespit edildi: Geri çağırılıyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)