BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaOtomotivOtopilot Tesla kaza yaptı: 1 ölü----

Otopilot Tesla kaza yaptı: 1 ölü

Otopilot Tesla kaza yaptı: 1 ölü
30 Temmuz 2022 - 13:37 www.finansgundem.com

Otopilot özelliği ile uzun yolda otomotiv dünyasına yeni bir soluk getiren Tesla'nın başı son yaşanan kazayla beraber iyice derde girerken otopilot kazasına karışan modeller hakkında incelemeler devam ediyor

‘Otopilot (Autopilot)' modundaki bir Tesla, ABD'nin Utah eyaletinde bir motosiklete arkadan çarparak motosikletçinin ölümüne neden oldu.

Yaşanan gelişme sonrası; Tesla araçların sebep olduğu ölüm sayısı, 19'a yükseldi.

'Otopilot (Autopilot)' modu aktif durumda olan bir Tesla, ABD'nin Utah eyaletinde bir motosiklete arkadan çarparak motosikletçinin ölümüne neden oldu. Böylece Tesla araçların tartışmalı Otopilot özelliği aktiften karıştığı kaza listesine, yeni bir kaza daha eklendi. Söz konusu liste, halihazırda ABD'de Ulusal Karayolu Trafik Güvenliği İdaresi (NHTSA) tarafından inceleme altına alınmıştı.

Akşam'da yer alan Futurism kaynaklı habere göre; olay, 24 Temmuz Pazar günü yerel saatle 01.00'de gerçekleşti. Motosiklet sürücüsü, çarpma sonucu ölümcül yaralar almasının ardından olay yerinde hayatını kaybetti. Tesla sürücüsü ise motosikletçiyi görmediğini iddia etti. Yaşanan gelişme sonrası, Tesla araçların sebep olduğu ölüm sayısı da 19'a yükseldi. Bu ölümlü kazaların 16'sında, Otopilot modundaki Tesla araçlar sabit durumdaki acil durum araçlarına çarpmıştı. NHTSA, Otopilot yazılımının ABD'de 2021'in Temmuz ayı ve 2022'nin Mayıs ayı arasında toplam 273 kazaya karıştığını bildirdi.

Tesla 830 bine yakın aracı çağırmak zorunda kalabilir

Öte yandan; NHTSA, güncel olarak Tesla'nın 2014 ve 2021 yılları arasında satılan Model S, Model X, Model 3 ve Model Y araçlarının içlerinde bulunduğu toplam 830 bin aracı incelemeye devam ediyor. İnceleme sonucunda, Tesla'nın ilgili araçları geri çağırmak veya bir yazılım güncellemesi yayınlamak zorunda kalabileceği tahmin ediliyor. Tesla'nın Otopilot yazılımını denetleyen yapay zeka departmanının yöneticisi Andrej Karpathy'nin kısa bir süre önce şirketten ayrılmış olduğu da biliniyor.

Tesla'ya yeni ırkçılık davası

Volkswagen CEO’sunun 2025 hedefi Tesla

Elon Musk'tan otopilot açıklaması

Tesla küçülüyor: California'da ofisini kapattı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)