BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaSigorta - BES ve HayatSigortacı AXA hızla küçülüyor----

Sigortacı AXA hızla küçülüyor

Sigortacı AXA hızla küçülüyor
03 Ocak 2022 - 13:44 www.finansgundem.com

Bir süredir önemli pazarlardaki varlıkların ve faaliyetlerini devreden Fransız sigortacı AXA bir satışı daha tamamladı

FİNANSGUNDEM.COM-ÖZEL HABER

Pandemi sürecinde hızla küçülen ve önemli pazarlardaki varlıklarını devreden AXA, Belçika bankacılık operasyonlarının %100'ünü toplam 690 milyon euro karşılığında kooperatif bankası Crelan'a sattı.

SADELEŞİYORUZ AÇIKLAMASI

 AXA İcra Kurulu Başkanı Thomas Buberl şunları söyledi: 

“Bu işlemin tamamlanması, AXA'nın sadeleştirme yolculuğunda başka bir adımı işaret ediyor. Bu uzun vadeli ortaklık aracılığıyla AXA Bank Belgium ile güçlü bağları sürdürmekten ve bunu Crelan'ın ağına daha da genişletmekten memnuniyet duyuyoruz.”

SATARAK KÜÇÜLÜYOR

Öte yandan Fransız sigorta şirketi AXA, kısa bir süre önce de Malezya’daki varlıklarını 262 milyon euroya Generali’ye satmıştı. AXA, geçtiğimiz Aralık ayında da Yunanistan’daki sigorta birimlerini satarak sektörün gündemine oturmuştu.

Bu arada, Generali ve AXA, anlaşmanın 2022'nin ikinci çeyreğinde tamamlanmasının bekleniyor. İtalyan sigorta şirketinin ödeme gücü oranı anlaşma sonucu %3,5 oranında negatif etkilendi. Malezya anlaşmaları konusunda HSBC, Generali’nin tek mali danışmanı olarak görev yaptı.

Daha sonra da HSBC Holdings Plc, Singapur'da global bir varlık yönetim merkezi oluşturmak ve Güneydoğu Asya'daki genişlemesini hızlandırmak amacıyla AXA Singapur'u 575 milyon dolara satın almakta anlaştı.

TÜRKİYE, AVRUPA’YA BAĞLANDI

Satarak küçülen sigorta şirketi Türkiye için de önemli bir karar aldı. Fransız sigortacı AXA Grup, Türkiye’de faaliyet gösteren AXA Sigorta’yı Avrupa’ya bağladı.

AXA Grubu'nun organizasyon yapısını yeniden şekillendirerek ortaya koyduğu yönetim stratejisi doğrultusunda AXA Sigorta, CEO Yavuz Ölken liderliğinde AXA Avrupa CEO'su Antimo Perretta'ya bağlı olarak çalışmalarını sürdürecek.

Türk Ekonomi Bankası'nda üst düzey üç atama

 

İngiltere'nin banka şubesi krizine çözüm

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)